September 6, 2014

Το φεγγάρι και ο κουβάς!

"Ένας μοναχός είχε διαβάσει και διαλογιστεί πολύ για να φτάσει την νιρβάνα. Αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πεπεισμένος ότι είχε αποτύχει στον σκοπό του ένα βράδυ πήγε στο πηγάδι για να βγάλει νερό με ένα παλιό ξύλινο κουβά.

Γυρνώντας πίσω, είδε πως η εικόνα του φεγγαριού αντανακλούσε στο νερό του κουβά. Σταμάτησε να το θαυμάσει σαν σε ένα καθρέπτη. Ξαφνικά η λαβή του κουβά έσπασε και ο κουβάς έπεσε κάτω, χύθηκε το νερό και μαζί με αυτό εξαφανίστηκε και το φεγγάρι. Δεν υπήρχε πλέον ούτε νερό...ούτε φεγγάρι...ο μοναχός τότε διαισθάνθηκε την αλήθεια!"

Δίδαγμα
Συχνά νομίζουμε πως οι προσπάθειες μας δεν μας οδηγούν πουθενά, ο στόχος της αναζήτησης μας δεν επιτυγχάνεται ποτέ και αισθανόμαστε , όπως και ο μοναχός , μια αίσθηση αποτυχίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς έντασης , άγχους για τον συγκεκριμένο στόχο και μια υπερβολική προσκόλληση για τους καρπούς των ενεργειών μας. Όταν όμως πάψουμε να ψάχνουμε και ζούμε το παρών, ξαφνικά μας ανοίγεται η πόρτα της "αλήθειας!":εξαφανίζεται το νερό, το φεγγάρι, ο κουβάς και μαζί με αυτά και η παραμορφωμένη εικόνα που είχαμε για τον εαυτό μας, και σε μια φωτεινή στιγμή εμφανίζεται η "αλήθεια!".
πηγή

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music