February 28, 2014

«Είναι εύκολο να κομίσει κανείς την Αλήθεια;»

Μερικοί μπορεί να ρωτήσουν: «Είναι εύκολο να κομίσει κανείς την Αλήθεια;» Βέβαια ο δρόμος για τον κάθε μεταδότη της είναι σκληρός. Το πύρινο μονοπάτι του δεν μπορεί να διευκολυνθεί ποτέ. Είναι σαν να έχει κατέβει πάνω στο κεφάλι του φορέα της Αλήθειας ένας θόλος που πιέζει τα κέντρα του εγκεφάλου. Μόνο η συνειδητή μάχη οδηγεί τον εργάτη του πνευματικού πεδίου στην εκπλήρωση του έργου του. Η ομίχλη της οργής θα τον παρακολουθεί, γιατί βγάζει τον πλανήτη από την απομόνωσή του.
Μπορεί να κληθεί άφοβος αυτός που ονομάζει τον εαυτόν του άφοβο και μορφωμένος εκείνος που διατείνεται ότι διαθέτει γνώση; Αληθινά, καθένας που είναι ικανός για επίτευξη το αποδεικνύει με το έργο του χωρίς να το ονομάζει καλό ή κακό, αλλά επιτελώντας το όπως πρέπει. Αυτός είναι ο δρόμος για την ολοκλήρωση της ενσάρκωσης. Αυτός που ολοκλήρωσε το δρόμο του μπορεί να τον ονομάσει επιβαρυντικό; Η θέα του τέλους της διαδρομής γεμίζει τον ταξιδιώτη με χαρά γιατί γνωρίζει ποιόν πλησιάζει.
Μπορεί κάποιος ν’ανέλθει ή να κατέλθει για δικό του μόνο λογαριασμό; Αληθινά, κανένα πλάσμα δεν μπορεί να ενεργεί χωρίς να επηρεάζει το περιβάλλον του. Όχι μόνον αναδεύει τα διάφορα στρώματα της ατμόσφαιρας με κάθε δράση, αλλά στην κυριολεξία σέρνει μαζί του τους πλησίον του. Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει την ευθύνη του έναντι του σύμπαντος. Εκείνος που ανέρχεται συνειδησιακά προσφέρει μ’ αυτό ουσιαστική βοήθεια σε κάποιον άλλο.
Ο άνθρωπος εξάλλου που πέφτει πνευματικά μπορεί μ’ αυτό να σκοτώσει έναν άλλο. Έξω από τη συνειδητή σκέψη ρέει η σταθερή ασυνείδητη συνεργασία που αγκαλιάζει ευρείς κύκλους εξαρτώμενους από τον νόμο του κάρμα και της αύρας.
Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα, όπως η περίπτωση ενός ανθρώπου στην Ευρώπη που καταστράφηκε εξαιτίας κάποιου που τρελάθηκε στην Ασία ή ενός άλλου που γιατρεύτηκε στην Αίγυπτο από κάποιον που ανήλθε στην Αμερική. Έτσι η ανθοφορία των ευεργετικών σκέψεων είναι το πύρινο άνθος του πνεύματος.
ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ, 1929

πηγη

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music