February 9, 2011

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κατσούρης


Ο Κατσούρης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της Νάουσας πραγματοποιώντας σε ηλικία 17 ετών το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική την περίοδο 1993/94 και μετά από δύο χρόνια στη Β' Εθνική μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1996 με προπονητή αρχικά τον Γκίντερ Μπένγκστον και στη συνέχεια τον Άγγελο Αναστασιάδη και συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης,ο Πάρις Ζουμπούλης,ο Αλέξης Αλεξίου,ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Ζήσης Βρύζας.
Την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ήττα με 1-3 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενώ πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα του Δικέφαλου του Βορρά στη νίκη με 1-0 επί του Αθηναϊκού.Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε να έχει αγωνιστεί σε 21 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 1 γκολ ενώ την δεύτερη και τελευταία του σεζόν είχε 3 συμμετοχές και ένα γκολ.
Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στηνΑτλέτικο Μαδρίτης.
Τα ξημερώματα τις 9ης Φεβρουαρίου του 1998 και ενώ επέστρεφε από αγώνα σε γήπεδο 5x5, έχασε, σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω υπερβολικής ταχύτητας τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πριν την ταφή του η σορός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Kοιμητήριο Aναστάσεως.
Στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο από τη φυσούνα των αποδυτηρίων, μπροστά στη Θύρα 1 όπου κάθε χρόνο τη μέρα του θανάτου του κατατίθενται στεφάνια. Το 2009 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ετήσιου τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του,το οποίο θα φέρει το όνομά του.
Στο ρόστερ της περιόδου 1997-98 ο Παναγιώτης Κατσούρης είχε δηλωθεί και αγωνιζόταν με τον αριθμό 17. Από τότε αποφασίστηκε κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ να μην έχει τη φανέλα με αυτό το νούμερο.

ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚΤΣΗΣ......


4 comments:

elt said...

Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω ότι εδώ και 3 χρόνια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ -με πρωτοβουλία του Ζαγοράκη- τιμά τον Παναγιώτη με τουρνουά ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο -από προ παιδικό έως και junior- στην ΤΟΥΜΠΑ.

Κατούρη ζεις για πάντα ΠΑΟΚΤΣΗΣ!

Αέναος Ταξιδευτής said...

ετσι...καλημερες!!!

Art rock heaven said...

Αν και Γαύρος δεν μπορώ παρά να σου δώσω συγχαρτήρια που θυμήθηκες τον Κατσούρη,γιατί οι περισσότεροι μετά από λίγο καιρό ξεχνάνε.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Αέναος Ταξιδευτής said...

σ ευχαριστω πολυ!!!

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music