July 12, 2014

Πέθανε ο Tommy Ramone, το τελευταίο μέλος της πρώτης σύνθεσης των Ramones

Οι διαχειριστές του λογαριασμού των θρυλικών Ramones ανακοίνωσαν μέσω twitter ότι το ιδρυτικό στέλεχος της μπάντας και πρώην ντράμερ της, Tommy Ramone, πέθανε σε ηλικία 62 ετών. 

Ο Tommy, που το πραγματικό του όνομα ήταν Thomas Erdelyi, είχε γεννηθεί στη Βουδαπέστη στις 29 Ιανουαρίου του 1952.
Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν, ο Thomas Erdelyi πέθανε από καρκίνο μετά από μακρά νοσηλεία.
Οι γονείς του είχαν επιβιώσει από το ολοκαύτωμα και είχαν μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη. Ο Tommy μεγάλωσε στην περιοχή του Forest Hills και ξεκίνησε να παίζει μουσική μαζί με τον John Cummings, κοινώς, τον Johnny Ramone στα μέσα της δεκαετίας του 1960.
Ο ίδιος ήταν ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος που έμελλε να γράψει ιστορία. Πριν γίνει ντράμερ, ήταν ο μάνατζερ της μπάντας.
Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη του το 2003, στην αρχή ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, μετά αποφάσισε όμως να αναλάβει τον ρόλο του ντράμερ, μιας και ο ήχος των Ramones "ακουγόταν πολύ ασύνδετος".
Με τον Tommy, ηχογράφησαν τα τρία πρώτα άλμπουμ τους.
Η μπάντα πήρε το όνομα της από τον Paul McCartney που κατά περιόδους αυτοαποκαλείτο Paul Ramon.
Ο Tommy άφησε τους Ramones το 1978 και αντικαταστάθηκε από τον Marc Bell, ή αλλιώς τον Marky Ramone. Τα τελευταία χρόνια συνέχιζε να παίζει μουσική περιστασιακά και έκανε παραγωγή για νέα σχήματα.
Στα 22 χρόνια που οι Ramones ήταν ενεργοί, έδωσαν συνολικά 2.263 συναυλίες. Η τελευταία συναυλία δόθηκε στο Palace του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια στις 6 Αυγούστου 1996.

Στα επόμενα χρόνια ο Joey Ramone πέθανε από καρκίνο, όπως και ο Johnny, ενώ είχε μεσολαβήσει ο θάνατος από ναρκωτικά του Dee Dee.


πηγη

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music