July 8, 2014

Οι μεγαλύτεροι συλλέκτες δίσκων και οι απίστευτες συλλογές τους

O Oliver Wang, συλλέκτης δίσκων βινυλίου, συγγραφέας, δημοσιογράφος και μουσικός από το Λος Άντζελες, φωτογραφήθηκε με τη συλλογή βινυλίου στο σπίτι του. Όταν ο φωτογράφος Eilon Pax, άφηνε το Ισραήλ το 2008, για να δοκιμάσει την τύχη του στη Νέα Υόρκη, δεν φανταζόταν πως θα πετύχαινε το μεγάλο μήλο στη χειρότερή του στιγμή.   «Ήταν η χειρότερη εποχή να πάω στη Νέα Υόρκη. Μόλις είχε αρχίσει η ύφεση και οι δουλειές ηταν ελάχιστες. Έτσι βρέθηκα να περιπλανιέμαι σε δισκοπωλεία και να ψάχνω νέους δίσκους»   Ήταν αυτή του η αγάπη για τη μουσική που θα τον οδηγούσε να εντοπίσει μεγάλους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο και να απαθανατίσει τις συλλογές τους. 
O Joe Bussard κάθεται στο υπόγειό του, στο Frederick του Maryland, με μερικά από τα σπανιότερα 78άρια που υπάρχουν. Ξεκίνησε να συλλέγει τα σπάνια δισκάκια πριν από 60 χρόνια. 

Τον Ιανουάριο του 2011, ο Paz ταξίδεψε στην Γκάνα και συναντήθηκε με τον Philip Osei Kojo. Ο 80χρονος από το Mampong, τον κάλεσε στο σπίτι του για να ρίξει μια ματιά στους δίσκους του, που δεν είχε ακούσει για 30 χρόνια, επειδή είχε χαλάσει το πικάπ του. Η πρώτη φορά που έπαιξαν οι δίσκοι, ήταν μια αναπάντεχη συναισθηματική έκπληξη. 
Ο Alessandro Benedetti από το Monsummano Terme της Ιταλίας, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή από χρωματιστά βινύλια. Στη φωτογραφία, με τον πατέρα του Marinello, ο Alessandro κρατά ένα αντίγραφο από τον «καθρεφτη» βινύλιο του Ozzy Osbourne, Bark at the Moon. 
Ο Andy Carthy, γνωστός επίσης και ως Μr Scruff, στο Μάντσεστερ. 
Miriam Lina και Billy Miller στο Μπρούκλιν. 

Στα μισά της μετακόμισης από το Λονδίνο στις Φιλιππίνες, ο Keb Darge σταματά για λίγο, να ακούσει το "Baby Hi Fi "από τον Teddy McRae. 
Ο Joey Altruda, ένας συλλέκτης βινυλίου από το Los Angeles. 
Ο Eothen Alapatt, πιο γνωστός ως Egon, είναι συλλέκτης δίσκων βινυλίου από το Λος Άντζελες. 
Η Sheila Burgel, μια συλλέκτρια δίσκων βινυλίου από το Μπρούκλιν, λατρεύει τα γυναικεία ποπ συγκροτήματα. 
Ο DJ Shame στο σπίτι του, στο Worcester της Μασαχουσέτης.
Πηγη




No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music