May 20, 2014

Ασύνδετες σχέσεις

Παρατηρώντας  τις  σχέσεις γύρω μας, θα δούμε  πως υπάρχει  τάση επιφανειακή και αν τις  παρατηρήσουμε πιο προσεχτικά  θα δούμε πως  μοιάζουν ασύνδετες συναισθηματικά.
Αυτό συνήθως γίνεται επειδή σχετιζόμαστε με τα φωτεινά μας κομμάτια, αυτά που θεωρούμε ότι είναι τα δυνατά μας σημεία, εκείνα τα κομμάτια που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω.
Τα κομμάτια του εαυτού μας που απορρίπτουμε τα κρατούμε καλά μέσα μας.
Ο λόγος που απορρίπτουμε και δεν συνδεόμαστε  με όλα  τα κομμάτια μας είναι γιατί ο άλλος μας αντανακλά αυτό που εμείς θέλουμε να αποφύγουμε.
Αυτό που κρύβουμε εμείς αυτό απορρίπτουμε στον άλλο.
Σε μια σχέση συνδεόμαστε με την δυναμική του άλλου, αυτή που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως φωτεινό του κομμάτι κι όχι μ αυτό που πραγματικά μας δείχνει.
Αρχικά ταυτιζόμαστε με το θετικά, παραβλέποντας τα αρνητικά που η διαίσθηση μας αναγνωρίζει και διαβάζει σαν ενέργεια στον λόγο και στις κινήσεις του άλλου.
Τα σημεία όμως που αρνούμασταν να δούμε, υπήρχαν και βρισκόταν εκεί από την αρχή.
Στην συνέχεια και καθώς αντιλαμβανόμαστε με το πέρασμα του χρόνου την ύπαρξη τους, ταυτιζόμαστε μόνο με τα αρνητικά ξεχνώντας ότι έχει και θετικά κομμάτια.
Η αλήθεια όμως είναι πως υπάρχουν όλα, όπως και σε εμάς.
Προσπαθώντας να συνδεθούμε με την θετική πλευρά μόνο, συνδεόμαστε με ένα κομμάτι, εδώ χρειάζεται να παρατηρήσουμε πως συνδεόμαστε μόνο με ένα κομμάτι του εαυτού μας και απορρίπτουμε το υπόλοιπο.
Ασκούμε αντίσταση για να μην δούμε αυτό που δεν θέλουμε και με την αντίσταση έρχεται η σύγκρουση.
Μια σχέση οικειότητας προϋποθέτει αυθεντικότητα και ειλικρίνεια.
Η σχέση οικειότητας δεν αφορα τον παρτενέρ, αλλά εμάς τους ίδιους και πόσο μπορούμε να σχετιστούμε με όλες τις πτυχές μας.
Η σχέση οικειότητας έχει να κάνει με το να εξερευνήσω τον εαυτό μου, έχοντας απέναντι τον σύντροφο που μου αντανακλά τα κομμάτια που εγώ μέχρι εχτές είχα άρνηση να δω.
Δεν μπορούμε να συνδεθούμε συναισθηματικά, όταν εμείς δεν οικειοποιούμαστε και δεν αγκαλιάζουμε πτυχές του εαυτού μας,  αλλά τις απορρίπτουμε.
Οι σχέσεις που έχουν την πρόθεση να δημιουργήσουν σύνδεση προχωρούν αργά κι αυθεντικά, ανακαλύπτοντας ο ένας τον άλλο, μέσα από μια άφοβη, αποδοχή του ιδίου τους του εαυτού.
Είναι εκείνες οι σχέσεις που βαπτίζονται και εξαγνίζονται στον ποταμό της συνειδητότητας και της αγάπης δίχως όρους.

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music