December 21, 2013

Luther Allison - Live in Paris (1979)


Σήμερα στις 8 το βράδυ θα μεταδώσουμε το Live In Paris του Luther Allison στα πλαίσια της ζώνης Live Music που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο την ίδια ώρα

Η ενθουσιώδης υποδοχή του κοινού, κατά την εμφάνισή του στο jazz φεστιβάλ του Μοντρέ το 1979, έπεισε τον Luther Allison να παραμείνει στην Ευρώπη, ξεκινώντας μάλιστα μια ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία κατέληξε στο Παρίσι, όπου και ηχογραφήθηκε το "Live In Paris". Στην πρόσφατη έκδοση της γερμανικής εταιρείας Ruf το υλικό δύο παλαιότερων LP της Blue Silver ("Live In Paris" και "Live") επανακυκλοφορεί σε μονό CD.
Ο Allison εμφανίζεται σε άριστη φόρμα, ερμηνεύοντας με κέφι, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό ένα ρεπερτόριο δέκα συνολικά ηλεκτρικών blues και blues/rock τραγουδιών, τρία από τα οποία είναι δικά του ("Crazy Jealous", "Tribute To Hound Dog", "Luther's Shuffle"), άλλα τρία έχουν την υπογραφή του Willie Dixon ("My Babe", "I Can't Quit You Babe", "Little Red Rooster"), δύο είναι του B.B. King("Thrill Is Gone", "Rock Me Baby") και από ένα των Leroy Carr ("Early In The Morning") και B. Blackwell ("I'm Leavin'"). Τον ίδιο σε κιθάρα, φωνητικά και φυσαρμόνικα συνοδεύουν οι James Solberg (κιθάρα), Sid Wingfield (πιάνο), Kenny Berdoll (μπάσο) και Danny Schmidt (ντραμς).

Κριτική από: Σπύρος Αλεξόπουλος, Hitech


01 - Crazy Jealous
02 - My Babe
03 - The Thrill is Gone
04 - Early in the Morning
05 - Tribute to Hound Dog
06 - Luther's Shuffle
07 - I Can't Quit You Baby
08 - I'm Leavin'
09 - Rock Me Baby
10 - Little Red Rooster

Luther Allison - Lead Guitars & Vocals
James Solberg - Guitar
Sid Wingfield - Piano
Kenny Bedroll - bass
Danny Schmidt - Drums

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music