June 26, 2013

STEPHAN MICUS ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

STEPHAN MICUS ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ59
6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ
Αν η world music (μουσική του κόσμου) είχε πρόσωπο, θα μπορούσε να είναι αυτό του Micus. Το πρόσωπο αυτό θα αποκαλύψουν σε όλο του το μεγαλείο οι θεατές του Ρωμαϊκού Ωδείου το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 21.30 σε μια σπουδαία συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.
Πολύ αγαπητός και γνωστός στη χώρα μας ο Stephan Micus αποτελεί τον ορισμό της world music. Tόσο με την πληθωρική δισκογραφική παραγωγή του που άρχισε το 1976 στη Virgin με το ντεμπούτο του «Archaic Concerts» και συνεχίστηκε με 20 πλέον άλμπουμ στην ECM, όσο και με τις ανεπανάληπτες μυσταγωγικές και τελετουργικές εμφανίσεις του, τη διαρκή μελέτη και εσωτερική αναζήτηση, αλλά και με τα ατέλειωτα ταξίδια του σε κάθε άκρη του πλανήτη.
Στη συναυλία του Σαββάτου 6 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο ο Stephan Micus επιφυλάσσει στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία με ακουστικά όργανα κάθε λογής, τα περισσότερα χειροποίητα. Η μουσική άλλωστε για τον Micus κρύβεται στην ομορφιά της σιωπής του χιονιού στις Άλπεις ή στα βουνά του Νεπάλ, σε ένα ναό στο Μπενάρες ή στη ζούγκλα της Καμπότζης, στον ήχο ενός πανάρχαιου οργάνου από την Γκάμπια ή την Μογγολία, στους ιερούς τόπους του κόσμου από τη Βενεζουέλα ως την Ιαπωνία και στο σπίτι του στις εξοχές της Μαγιόρκα. Πολίτης όλου του κόσμου, ο Stephan Micus θα μας μυήσει στη σπάνια αυτή ομορφιά προτρέποντάς μας για την πιο μαγευτική και συναρπαστική απόδρασή μας.
Ο Stephan Micus τραγουδά και παίζει: duduk (αρμένικο πνευστό με διπλό καλάμι που γίνεται από ξύλο βερικοκιάς και έχει ένα διακριτικό ηχόχρωμα), shakuhachi (ιαπωνικό φλάουτο από μπαμπού), bavarian zither, kalimba (linguaphone από την Τανζανία), nohkan (μπαμπού φλάουτο που χρησιμοποιούνται από το Ιαπωνικό Noh Θέατρο), tapes και πολλά άλλα και κάπως έτσι θα εμφανιστεί το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας επιφυλάσσοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο κοινό του Ρωμαϊκού Ωδείου της πόλης. Ο Stephan Micus το καλοκαίρι θα εμφανιστεί μόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

STEPHAN MICUS
ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.30

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music