September 1, 2011

Συνέντευξη: Monovine


Αν και ο δίσκος τους ονομάζεται “Clichѐ”, ο οποίος κυκλοφορεί  από την Inner EarRecords, σε παραγωγή Θάνου Αμοργινού (The Last Drive) και μίξη Ηλία Φλάμου, όπως κάθε αυθεντικό συγκρότημα, οι Monovine αποφεύγουν τις «ταμπέλες» στη μουσική τους. Με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, θα τους απολαύσουμε και πάλι ζωντανά στο Κ44, όπου θα μας ταξιδέψουν στη grunge ατμόσφαιρα της νέας Αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Τους συναντήσαμε και μας μίλησαν για την μέχρι τώρα πορεία τους, τις επιδιώξεις τους και την καθοδήγηση του Rat Messiah στους επερχόμενους δύσκολους καιρούς. Ιδού!


*Καλή σεζόν παιδιά, και καλό ξεκίνημα! Πώς ήταν η θερινή σας περιοδεία;
Αν και ταlive αυτό το καλοκαίρι ήταν περιορισμένα, περάσαμε πολύ ωραία. Παίξαμε κατά κύριο λόγο σε τοπικά φεστιβάλ, όπως παράδειγμα στο Βόλο την  παγκόσμια μέρα της μουσικής. Είδαμε και ακούσαμε αρκετές τοπικές μπάντες και ήταν αρκετά ενθαρρυντικό που στις περισσότερες από αυτές απαρτιζόταν από νέα παιδιά.

*Οι επιρροές σας είναι ποικίλες,  ωστόσο έχετε καταφέρει πολύ καλά να δημιουργήσετε έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο για τα σύγχρονα μουσικά δεδομένα της χώρας μας. Επαληθεύετε τη ρήση “Grunge is not dead”. Βλέπετε ανταπόκριση
Περισσότερο νιώθουμε μια ανταπόκριση στην ζωντανή και εγχώρια μουσική παρά σε κάποια συγκεκριμένη μουσική φόρμα. Με το Cliche θελήσαμε να παίξουμε γρήγορα και δυνατά να ουρλιάξουμε και το γενικό feedback από τα live μας είναι πως και ο κόσμος το διασκεδάζει όσο εμείς. Οι αναφορές στον grunge είναι σίγουρα εμφανής αν και θέλουμε να πιστεύουμε πως η προσωπική μας αισθητική είναι παρούσα.

*Δηλαδή το κοινό υποστηρίζει την underground μουσική σκηνή στις μέρες μας;
Νομίζω πως υπάρχει μια μεταμόρφωση της underground σκηνής σε αυτό που σήμερα λέμε  ανεξάρτητη σκηνή. Στην περίπτωση της undergound σκηνής, όπλα ήταν τα φανζίν, διάφορες χιλιογραμμένες κασέτες από χέρι σε χέρι και ελάχιστοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που την υποστήριζαν. Αντιθέτως, σήμερα, με την όλη εξάπλωση του ίντερνετ όλοι οι μουσικοί επιδιώκουν μια στέγη και πύλη επικοινωνίας, είτε σε site τύπου myspace ή σε πολλές περιπτώσεις σε ιστοσελίδες που έχουν οι ίδιοι επιμεληθεί, οπότε δεν ξέρω αν γίνεται να μιλάμε για underground σκηνή ή για  μια σκηνή που όποιος ενδιαφέρεται είναι πια εύκολο να την αναζητήσει.

*Πείτε μας μερικά λόγια για τον Rat Messiah
Συντροφιά μας από το 2006, συχνά κοσμούσε τους τοίχους από τους αυτοσχέδιους χώρους που είχαμε για να παίζουμε μουσική. Έτσι όπως καταλαβαίνεις ήταν παρών κάθε φορά και λογικό ήταν να ζητήσει μερίδιο τώρα που βγήκε το cd. Ευτυχώς τον πείσαμε να εμφανιστεί μόνο στο εξώφυλλο παρ΄ όλη την επιμονή του. Στο ελεύθερο χρόνο του τριγυρίζει στην πόλη και μουρμουρίζει.                                                          


*Λαμβάνετε την καθοδήγηση αυτή και στα προβλήματα της καθημερινότητάς σας;
Κοίτα, δεν είναι καθοδήγηση ακριβώς, απλώς βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει, αν και σίγουρα κάποιες επιλογές μας του ξυνίζουν.

*Ξεκινάτε τη σεζόν στις 22 Σεπτέμβρη, στο Τώρα Κ44. Τι άλλες συναυλίες έχετε προγραμματίσει στο άμεσο μέλλον;
Στο πιο άμεσο μέλλον έχουμε δυο συναυλίες στην Πάτρα που την οργάνωση έχει αναλάβει τοFifty-Fifty και το Mojo Radio που υποστηρίζουν θερμά αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “ εναλλακτικό” . Από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας όπως συνηθίζεται.

*Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για φέτος;
Έχουμε κάποια projectστα σκαριά το ένα πιθανώς θα είναι μια κυκλοφορία με καινούργιο υλικό και κάποια από τα κομμάτια του cliché σε οργανική μορφή και παράλληλα σχεδιάζουμε να τα ακούσετε και ζωντανά.

*Πιθανές συνεργασίες που έχετε κατά νου;
Έχουμε αρκετούς φίλους , μουσικούς και μη που μας έχουν βοηθήσει από την αρχή και στηρίξει καθ' όλη τη διάρκεια, οπότε για εμάς έχουν προτεραιότητα. Σαν σκέψη ή ιδέα δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο αν και είναι αρκετοί Έλληνες μουσικοί που γουστάρουμε και σίγουρα η οποιαδήποτε συνεργασία θα ήταν συναρπαστική και σαν εμπειρία.


*Τα κοσμήματα της Cat Black είναι φανταστικά! Πώς προέκυψε η «έμπνευση» για τα κρεμαστά σας; Δέχεται και παραγγελίες; (γέλια)
Όλα τα εύσημα πάνε στην ίδια καθώς με δική της πρωτοβουλία προέκυψαν . Το κοινό που μοιραζόμαστε είναι το πάθος για μη βιομηχανικά και τυποποιημένα αντικείμενα . Με το ίδιο σκεπτικό θέλουμε ίσως και η επόμενη δουλειά μας να  έχει μια αίσθηση χειροποίητου. Και ναι, δέχεται παραγγελίες.

*Υπέροχα! Εμείς σας ευχόμαστε καλή συνέχεια, με όρεξη για μουσική και νέες μουσικές δημιουργίες!
Μερσί 

Πηγή: Soundmag.gr
Σεπτέμβρης 2011

No comments:

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music