December 21, 2010

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένας λύκος που ούτε καλός ήταν ούτε κακός.
Έφτασε που λέτε η μέρα και η στιγμή να διαλλέξει τι θέλει να είναι.
Και το δάσος του έφερε μια μικρή κοπέλα που σε ύπνο βαθύ βρισκόταν.
Και του λέει το πνεύμα του δάσους...
"Η φύση σου είναι πολλαπλή και οι επιλογές σου αρκετές.
Αλλά πρέπει να διαλέξεις με ποιά πλευρά σου θα συμφιλιωθείς.
Αν φας την κοπέλα θα πάρεις την αθώα της ζωή. Θα είσαι ξακουστός για το κατόρθωμα σου αυτό ανάμεσα στις άγριες ψυχές και οι Σκιές θα γίνουν φίλες σου και προστάτιδες σου. Οι αγέλες θα σε τιμούν και τον φόβο τους θα σου δηλώνουν. Θα υποτάξεις και θα βασιλέψεις κάθε άγρια και λυσσασμένη καρδιά. Θα έχεις όλες τις χάρες και την τόλμη να εξουσιάζεις τις τύχες όλων που ζουν στο δάσος. Εσύ θα αποφασίζεις πότε και που κάποιος ή κάτι πρέπει να πεθάνει.
Αν όμως δεν την φας... τότε θα νιώσεις την ειρωνία και την κοροϊδία των ομοίων σου. Η εικόνα σου θα σημάνει δειλία και υποταγή στην αδυναμία. Και για όλη σου την ζωή θα είσαι αναγκασμένος ή να κρύβεσαι ή να προστατεύεις την ζωή της μικρής κοπέλας."


Ο Λύκος πήγε πάνω από την κοπέλα... Σκέφτηκε όλα σου του είπε το πνεύμα του δάσους και αποφάσισε...
"Η καρδιά μου δεν λυγίζει και το πνεύμα μου δεν τρομάζει του δάσους Φωνή. Λύκος είμαι και δεν αλλάζει. Κακό και καλό στην φύση μου καλά κεντημένο είναι. Μα τι να την κάνω την εξουσία όταν η φιλία και η συντροφιά θα έχει φύγει μακριά? Μόνος είμαι και τώρα, μόνος θα είμαι και τότε. Αποφάσισα του δάσους φωνή και λογάριασα καλά. Η ζωή μου σύντομη θα είναι αλλά θα έχει συντροφιά."


Και έτσι... ο λύκος με τα χνώτα του ξύπνησε την μικρή κοπέλα κι αφού την εμπιστοσύνη της κέρδισε σε δρόμο δύσκολο και μακρύ ξεκίνησαν. Και έζησαν μαζί τις ομορφότερες στιγμές που μπορεί να προσφέρει μια φιλία.  Και οι  Σκιές κρατήθηκαν μακριά γιατί τέτοια χαρά  και ευτυχία φοβόντουσαν να  αγγίξουν.  Οι άλλοι λύκοι έμαθαν πως μπορούν να επιλέγουν και να κρίνουν  το σωστό από το λάθος. Το καλό από το κακό. Την ανάγγη και την αξία...


Και έζησαν οι λύκοι καλά και η κοπέλα μέσα σε μια ζεστή συντροφιά.

1 comment:

~reflection~ said...

Θα επιστρέψω.....
από τη θεση της Κοπελας...
και του Λυκου ταυτόχρονα..
να δω το Διλημμα μεσα από τις διαφορετικες Οπτικες Γωνιες...


...φιλια.....αναμονης....

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music