February 23, 2014

Alfred,Lord Tennyson Οδυσσέας


Να αρμενίσουμε πέρα από το ηλιοβασίλεμα και τα νερά 

Όλων των αστεριών της δύσης....
Γιατί ίσως λουστούμε σε εκείνους τους κόλπους
Ίσως καταφέρουμε να φτάσουμε στα Νησιά των Μακάρων,
....κι όπου βρισκόμαστε,είμαστε,
Ο ίδιος παλμός των ηρωικών καρδιών, που γίνεται
αδύνατος από τον χρόνο και τη μοίρα,
αλλά δυνατός σε θέληση
Να μοχθεί,να αναζητά,να βρίσκει,και να μην υποχωρεί...

Απόσπασμα από το ποίημα Οδυσσέας του Alfred,Lord Tennyson

February 22, 2014

Η μουσική πρόταση της ημέρας Resurrection Band - Every Time It Rains

Από το 1979 και το άλμπουμ Rainbow's End ακούμε τους Resurrection Band και το τραγούδι Everytime It Rains.Καλημέρα καλό Σαββατοκύριακο και καλή ακρόαση!!

I been alone, out on my own,
Exchanging truth for a lie, pleasure for pride,
Hell on my side,
Say what you please, this brought me to my knees.

Jesus, you cried for me when I could weep no more,
You died for me when I was dead in sin,
You felt for me when I was numb within,
You searched for me and brought me home again.

Why do you love me when I treat you so wrong?
I give you heartache and you give me a song,
I leave you silence, cold and empty stares...but still I know you care,
Lord, wherever I run, you're there.

Lord, you cried for me when I could weep no more,
You died for me when I was dead in sin,
You felt for me when I was numb inside,
You searched for me and brought me home again.

Lord, you cried for me when I could weep no more,
You died for me when I was dead in sin,
Lord, you felt for me when I was numb within,
Oh, you searched for me and brought me home again.



February 19, 2014

τα κίνητρα της σεξουαλικής ένωσης

Ένα από τα συχνά ερωτήματα μου ήταν ο βαθύτερος λόγος πίσω από την ανάγκη για σεξουαλική ένωση
με το άλλο φύλο. Η επιφανειακή, βιολογική, εξήγηση δεν ήταν δυνατό να με ικανοποιήσει γιατί ένοιωθα ότι πίσω από αυτήν κρύβονταν άλλες, βαθύτερες ανάγκες. Και ήθελα να εξετάσω το ζήτημα στη ρίζα του. Έπειτα από συνεχή εμβάθυνση και συνειδητότητα είχα ανακαλύψει ότι αιτία που σπρώχνει τον άνθρωπο σε σεξουαλική επαφή με το άλλο φύλλο δεν ήταν το σώμα, οι ορμόνες. Παρατήρησα ότι οι ορμόνες υπερλειτουργούσαν μόνο όταν ερεθίζονταν από λεπτότερους και βαθύτερους παράγοντες. Ο κύριος από αυτούς, ήταν η ανάγκη του ανθρώπου να καταλύσει τη μόνωση, τη χωριστικότητά του. Όσοι δεν έχουν αναπτυγμένη Συνειδητότητα δεν παίρνουν είδηση την αίσθηση της μοναξιάς, του κενού, της ματαιότητας της ζωής και το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι ότι τα γεννητικά τους όργανα είναι φορτισμένα με ενέργεια που απαιτεί εκτόνωση. Αλλά αυτό είναι το τελικό στάδιο σε μια αλυσίδα πολύ λεπτών διεργασιών που αρχίζουν από τον ψυχικό και νοητικό χώρο. Η μόνωση, η έλλειψη επικοινωνίας, επαφής ή αγάπης μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην τρέλα. Δεν είναι φτιαγμένος για τη μόνωση. Όλο του το είναι, όλος ο εσωτερικός μηχανισμός του τον ωθεί προς την ένωση με τους άλλους. Και αυτή η ώθηση πιέζει το σώμα, που εκκρίνει ορμόνες σε αφθονία και αυτές ζητούν σωματική ένωση με το άλλο φύλο.
Για όσους, όμως, έχουν αναπτυγμένη Συνειδητότητα, η εσωτερική παρόρμηση που προκαλεί την σεξουαλική ετοιμότητα για ένωση, τους είναι καθαρή σαν καθρέπτης. Αυτοί , όμως, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με μια φευγαλέα σωματική επαφή. Η αίσθηση της μοναξιάς τους, τους είναι πολύ συνειδητή για να ξεγελαστούν τόσο εύκολα όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων. Ζητούν λοιπόν μια διαρκέστερη ένωση και αυτή την ένωση την επιδιώκουν με το συναίσθημα. Όταν όμως αντιληφθούν ότι το συναίσθημα μπορεί να σε ξεσχίσει από τον πόνο και τη σύγκρουση, τότε καταφεύγουν σε άλλου είδους ενώσεις. Ενώσεις νοητικές, συντροφικές. Αλλά κι εδώ χρειάζεται ομοιογένεια, διαφορετικά ακολουθεί σύγκρουση. Το αίτημα, όμως, για μια τέλεια, ιδανική και απόλυτη ένωση και επικοινωνία παραμένει. Συχνά, από απόγνωση, ξαναπέφτει κανείς στις χαμηλότερες μορφές ένωσης, στο συναίσθημα και στο σεξ, γιατί δεν έχει ανακαλύψει κάτι άλλο. Έπειτα το σεξ είναι η πιο εύκολη διαφυγή και η πιο ανώδυνη. Το κακό είναι ότι διαρκεί πολύ λίγο και δεν ικανοποιεί τα βαθύτερα στρώματα του ανθρώπου που απαιτούν κι αυτά ένωση.
Μπορεί κανείς να έχει σεξουαλική ένωση με πολλά πρόσωπα του άλλου φύλου γιατί πολλά από αυτά μπορούν να πληρώσουν την ανάγκη της ένωσης στο σωματικό επίπεδο. Υπάρχει ευρύ πεδίο εκλογής. Αν μεταφερθεί, όμως, κανείς στο συναίσθημα, ο κύκλος στενεύει. Ό,τι κερδίζεται σε διάρκεια, ένταση, ομορφιά, με λίγα λόγια σε ποιότητα, χάνεται σε ποσότητα γιατί δεν μπορεί κανείς να επιτύχει συναισθηματική επαφή με πολλούς. Ανεβαίνοντας από το συναίσθημα στο νοητικό πεδίο, ο κύκλος στενεύει περισσότερο. Η ένωση κερδίζει σημαντικά σε ποιότητα, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να ελκύσουν μ’ αυτόν τον τρόπο είναι μικρός. Αν τώρα ο άνθρωπος δεν ικανοποιηθεί ούτε και με τη διανοητική ένωση, γιατί κι αυτή δεν είναι απόλυτη, τότε ίσως περάσει σε περιοχές πέρα και επάνω από τη διανόηση και εκεί ίσως επιτύχει την απόλυτη ένωση που επιθυμεί. Ναι αλλά τότε θα έχει εισέλθει σε καθαρά πνευματικές περιοχές και τα κίνητρά του θα έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές.
Σοφία Άντζακα - ”Από τον εγωκεντρισμό στην καθαρή συνειδητότητα”


Πηγη























February 18, 2014

Η Μουσική πρόταση της ημέρας Strangeways - Where Are They Now

Το 1989 οι Strangeways κυκλοφόρησαν το Walk in the Fire μέσα από αυτο ακούμε τη μουσική πρόταση της ημέρας Where Are They Now . Καλημέρα καλή ακρόαση!


They said they would give all they had to give, they offered their hand with their will to live, the word of the white man, words they would never understand.
It wouldn't day long till they will realize, their promise for peace was about to die, they fight for their honor, fight for the freedom of the land.

And over and over, I ask my self, what's going on? We can't hide in silence for too long..

So tell me, where are they now? Why should it be this way? Where are they now?
I only feel the shame! Where are they now? Their time will come again. We can't walk away

I just don't know why we never learn, we live with the gun as out only friend?.
The word of the white man words that would always be the same.

And over and over, I ask my self what's going on? We can't hide in silence for too long..

So tell me, where are they now? Why should it be this way? Where are they now? I only feel the same! Where are they now? Their time will come again! We can't walk away.

Where are they now? The stories still the same. Where are they now? I only feel the shame! Where are they now? Their time will come again. We can't walk away.

So tell me where are they now? Why should it be this way? Where are they now?
I only feel the shame! Where are they now? Their time will come again, we can't walk away!

where are they now? The stories still the same! Where are they now? I only feel the shame! Where are they now? Their time will come again! We can't walk away.

Where are they now?

[I only feel the shame]























Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music