November 24, 2013

Ό, τι ανθίζει πρέπει να έχει ελευθερία, πρέπει να έχει φως

Επίγνωση είναι εκείνη η κατάσταση του νου που συλλαμβάνει τα πάντα -το πέταγμα του κορακιού στον ουρανό, τα λουλούδια στα δέντρα, οι άνθρωποι που κάθονται μπροστά μας, τα χρώματα που φορούν- το να έχεις ακέραια επίγνωση, η οποία απαιτεί κοίταγμα, παρατήρηση, να παίρνεις τη μορφή του φύλλου, το σχήμα του κορμού, το σχήμα ενός άλλου, του τι κάνει.

Το να έχει κάποιος ακέραια επίγνωση και από εκεί να δρα-είναι να έχει επίγνωση του συνόλου της ύπαρξής του. Αν έχετε μια κατακερματισμένη πνευματική αντίληψη και μείνετε προσκολημένος στην ικανότητα αυτή και αντλήσετε εμπειρία μέσα από αυτή την ιδιότητα η οποία είναι εξαρχής περιορισμένη-αυτό δημιουργεί μια κατώτερη ποιότητα του νου, περιορισμένη, στενή. Αλλά η συνειδητοποίηση του συνόλου της ύπαρξής σας, κατανοητή μέσω της επίγνωσης της κάθε σκέψης και του κάθε συναισθηματος, που ποτέ δεν το περιορίζετε, αφήνοντας κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα να ανθίσει έχοντας επίγνωση αυτού-αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από τη δράση ή την συγκέντρωση η οποία είναι μια απλή πνευματική αντίληψη και ως εκ τούτου περιορισμένη σε έκταση.

Το να αφήσετε μια σκέψη ή ένα συναίσθημα να ανθίσει απαιτεί προσοχή-όχι συγκέντρωση. Η άνθηση μιας σκέψης δίνει ελευθερία σε αυτό και μπορείτε να δείτε πώς κινείται εντός σας, αυτό που συμβαίνει στη σκέψη σας, στο συναίσθημα σας. Οτιδήποτε ανθίζει πρέπει να έχει ελευθερία, πρέπει να έχει φως, δεν μπορεί να παραμένει περιορισμένο. Δεν μπορείτε να αποδώσετε οποιαδήποτε αξία σε αυτό, δεν μπορείτε να πείτε, "Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι λάθος. Αυτό θα πρέπει να είναι, και αυτό δεν θα πρέπει να είναι"-έτσι περιορίζετε την άνθηση της σκέψης. Και μπορεί να ανθίσει μόνο σε αυτή την επίγνωση. Ως εκ τούτου, αν μπείτε σε αυτό πολύ βαθιά, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η άνθηση της σκέψης είναι το τέλος της σκέψης.


Κρισναμούρτι

November 23, 2013

Ερωτας και Ψυχη

Ο Ερωτας και η Ψυχη είναι ένα μυθολογικό ζευγάρι, που βασανίστηκαν πολύ μέχρι να μπορέσουν να χαρούν την αγάπη τους ανεμπόδιστα.

Αν και ο Θεός Ερως στην αρχαιότητα ήταν υπεύθυνος για τα πάθη πολλών θνητών και μη, τελικά και ο ίδιος δεν γλίτωσε από τα βέλη του. Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Ψυχή, μια θνητή που είχε τη φήμη μιας πανέμορφης γυναίκας.

Ο μύθος του Ερωτα και της Ψυχής είναι όμορφος και αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και του έρωτα στις ζωές όλων. Διαβάστε τον μύθο, όπως τον αναφέρει ο Απουλήιος, Ρωμαίος συγγραφέας του 2ου μ.Χ. αιώνα.

Ερωτας και Ψυχη

Η Ψυχή ήταν μια θνητή, κόρη μιας πολύ συνηθισμένης οικογένειας με τρία παιδιά. Ανθρωποι από όλα τα μέρη έρχονταν να επισκεφτούν την Ψυχή και να θαυμάσουν την ομορφιά της, τιμώντας την περισσότερο από τη Θεά Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη όταν αντιλήφθηκε τι ακριβώς συνέβαινε, αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση του γιου της Ερωτα, ο οποίος ανέλαβε να δηλητηριάσει τις ψυχές των ανδρών ώστε να μην επιθυμούν την Ψυχή. Ωστόσο, και ο ίδιος ερωτεύτηκε την Ψυχή, στρέφοντας κατά λάθος το βέλος του κατά του εαυτού του.

Τα χρόνια περνούσαν και οι γονείς της Ψυχής ήταν σαφώς προβληματισμένοι από την έλλειψη μνηστήρων, οπότε αποφάσισαν να στείλουν να πάρουν χρησμό, υποπτευόμενοι ότι κάποιος θεός έχει αναμειχθεί. Στους Δελφούς λοιπόν, ο Απόλλων, υπό την καθοδήγηση του θεού Ερωτα έδωσε χρησμό:

«Η Ψυχή δεν προορίζεται για γυναίκα κανενός θνητού. Ο άντρας της την περιμένει στην κορυφή ενός βουνού, και είναι ένα αποκρουστικό τέρας, που κανείς, ούτε θνητός ούτε αθάνατος, δεν μπορεί να του αντισταθεί». Αν και όλοι έπεσαν σε βαθιά θλίψη, αποφάσισαν να εκπληρώσουν το χρησμό ετοιμάζοντας λαμπρό γάμο με το «τέρας» του βουνού.

Ο γάμος έγινε αλλά η Ψυχή δεν μπορούσε να δει το σύζυγό της, ο οποίος εμφανιζόταν μόνο τα βράδια σε εκείνη και πάντα μέσα στο σκοτάδι. Ήταν ωστόσο τόσο τρυφερός και καλόκαρδος που η Ψυχή κατάλαβε ότι δεν μπορεί να είναι ένα αποκρουστικό τέρας, αλλά ο άντρας που επιθυμούσε σε όλη της τη ζωή.

Περνούσε υπέροχα μαζί του αλλά προβληματιζόταν γιατί δεν τον είχε δει ποτέ. Όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να πάει στο πατρικό της, οι αδερφές της ζήλεψαν για την καλή της τύχη και την έπεισαν ότι για να μη θέλει να της φανερωθεί όχι μόνο θα είναι ένα τέρας, αλλά θα θέλει να τη σκοτώσει κιόλας. Ετσι λοιπόν της πρότειναν να τον σκοτώσει εκείνη πρώτη.

Η Ψυχή γύρισε στο παλάτι, και ξάπλωσε με το μυστηριώδη σύζυγό της. Όταν εκείνος αποκοιμήθηκε, η ψυχή πήρε ένα λυχνάρι και ένα μαχαίρι και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Εγειρε από πάνω του και καθώς φώτισε το πρόσωπο του με το λυχνάρι, είδε προς μεγάλη της έκπληξη τον πανέμορφο Θεό Ερωτα.

Η Ψυχή τα έχασε, το λυχνάρι έγειρε στο πλάι και καυτό λάδι χύθηκε πάνω στον Ερωτα.

Ο Ερωτας ξύπνησε από τον πόνο και πέταξε μακριά, λέγοντας της πως η καχυποψία της σκότωσε την αγάπη τους και ότι δεν θα μπορούσαν να είναι μαζί πια, αφού αυτή – μια θνητή – είδε το πρόσωπο ενός αθάνατου.

Μετανιωμένη η Ψυχή άρχισε να αναζητά τον Ερωτα παντού, χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή μετά από πολλή περιπλάνηση έφτασε σε ναό της θεάς Δήμητρας, η οποία τη συμβούλεψε να παρακαλέσει την Αφροδίτη να την αφήσει να δει το γιο της.

Η Αφροδίτη είχε φυλακίσει τον Ερωτα μέχρι να ξεχάσει την Ψυχή και να επουλωθεί η πληγή από το καυτό λάδι. Ακουσε όμως από τις ικεσίες της Ψυχής και της απάντησε ότι για να δει τον αγαπημένο της, θα έπρεπε πρώτα να περάσει τρεις δοκιμασίες.

Οι δοκιμασίες ήταν δύσκολες, αλλά η Ψυχή κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τις δυο πρώτες με επιτυχία. Ωστόσο η τελευταία δοκιμασία απαιτούσε να κατέβει στον Άδη και να φέρει το κουτί της Περσεφόνης στην Αφροδίτη. Το κουτί αυτό περιείχε το μαγικό ελιξήριο της ομορφιάς και η Ψυχή απαγορευόταν να το ανοίξει.

Η Ψυχή πήρε το κουτί αλλά δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να το ανοίξει για να πάρει λίγο φάρμακο ομορφιάς για τον εαυτό της. Ωστόσο στο κουτί η Περσεφόνη δεν είχε βάλει κανένα μαγικό φίλτρο που θα μπορούσε να την κάνει πιο όμορφη, αλλά τον Μορφέα, που την έριξε σε βαθύ ύπνο.

Οταν ο Ερωτας έμαθε τι έπαθε η αγαπημένη του, δραπέτευσε από το παλάτι της Αφροδίτης, πέταξε στον Ολυμπο και παρακάλεσε τον Δία να σώσει την Ψυχή. Ο Δίας συγκινημένος από την αγάπη του θεού Ερωτα, την έκανε αθάνατη, επιτρέποντας στον Ερωτα να ενωθεί μαζί της για πάντα.

πηγη

November 22, 2013

Το απελευθερωτικό αντίο

Απελευθερωτικός αποχαιρετισμός του παλιού μου εαυτού είσαι εσύ,
που μέσα μου ζεις και τώρα πια σε διώχνω με αγάπη.

Ξενιστής του εγώ σου η ύπαρξή μου.
Εικόνα αποκρυσταλλωμένη των βιωμάτων μου,
που με στοργή σε περιέθαλψα και πήρα απ'τη λάμψη σου και την απόρριψή σου
μαθήματα ζωής.

Μου έδωσες χαρά και δάκρυα.

Πνοή αναγέννησης του είναι μου,
και τώρα  ξέρω γιατί τα έφερες με εσένα...

Ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας και ανισορροπίας

του θέλω και του πρέπει το μαζί σου.
Διχάλα ο δρόμος σου και πάλι οδηγεί στη διδαχή μου.

Θα σταθώ στη μέση για λίγο ακόμα...
Ίσως σε δω στην άκρη του νέου δρόμου...
Ίσως σε προσπεράσω με ένα σοφό αντίο απελευθερωτικό...

Σ’ ευχαριστώ που ήρθες τότε και ήσουν παλιά.
Μου χάραξες δρόμο ελευθερίας...
Σου χαρίζω τον καινούργιο μου εαυτό!
Εδώ είναι, μπροστά σου.
Στη διχάλα...

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

πηγη

November 21, 2013

Η σημερινή μουσική πρόταση Qntal Monsieur's Departure

Η σημερινή μουσική πρόταση είναι από το συγκρότημα Qntal ενα ποίημα γραμμένο το 1852 από την Queen Elizabeth I και είναι το Monsieur's Departure ένα τραγούδι που θα παίξει σήμερα στην επομπή "Rock..ανίζοντας σε έξι χορδές" στις 10 το βράδυ

I grieve and dare not show my discontent,
I love and yet am forced to seem to hate,
I do, yet dare not say I ever meant,
I seem stark mute but inwardly do prate.
I am and not, I freeze and yet am burned,
Since from myself another self I turned.

My care is like my shadow in the sun,
Follows me flying, flies when I pursue it,
Stands and lies by me, doth what I have done.
His too familiar care doth make me rue it.
No means I find to rid him from my breast,
Till by the end of things it be supprest.

Some gentler passion slide into my mind,
For I am soft and made of melting snow;
Or be more cruel, love, and so be kind.
Let me or float or sink, be high or low.
Or let me live with some more sweet content,
Or die and so forget what love ere meant.





GIVE N' AID: Δείτε το video για τη διασκευή του "We're Stars"

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το video, για τη διασκευή των Give N’ Aid στο “We’re Stars”.
Το συγκρότημα δήλωσε:
“Όλα ξεκίνησαν όταν αποφασίσαμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κάνοντας αυτό που αγαπάμε, παίζοντας μουσική… Παραδειγματιστήκαμε από τον μεγάλο Ronnie James Dio, έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές της rock/metal μουσικής σκηνής, ο οποίος το 1984 δημιούργησε το Hear N’ Aid, μαζεύοντας κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς της σκηνής (Malmsteen, Halford, DuBrow κ.τ.λ.) για φιλανθρωπικό σκοπό. Έτσι και εμείς στηριχτήκαμε εκεί και αποφασίσαμε να κάνουμε μια επανηχογράφηση καλώντας μουσικούς από όλη την Ελλάδα να μας ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας ότι ακόμα και μέσα σε πολύ δυσμενείς συνθήκες θα μπορεί να υπάρξει  “μαγεία μέσα στη νύχτα”. Ελπίζουμε μέσα από αυτό το τραγούδι-βίντεο, ο κόσμος να κινητοποιηθεί και να μας υποστηρίξει στις συναυλίες μας, καθώς ετοιμάζουμε lives σε όλη τη χώρα με σκοπό να μαζέψουμε χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Το Σπίτι Των Αγγέλων», το οποίο αποτελεί καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά…”

Ημερομηνίες συναυλιών:
23/11 - Ηράκλειο Κρήτης, στο CineStudio
6/12 -  Αθήνα, στο 7sins
8/12 - Θεσσαλονίκη, στο 8ball


Εδώ είναι το Facebook Page του κινήματός μας: https://www.facebook.com/pages/Give-N-Aid/1419163881638821
Εδώ είναι το site του «Σπιτιού Των Αγγέλων»: www.kakopoiisi.gr

Η ομορφιά της ταύτισης οδηγεί στην ευτυχία

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ευτυχία δεν προκαλείται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες και υλικά αγαθά, αλλά αναβλύζει από μέσα μας.
Δεν είναι ένας σταθμός στον οποίο φτάνεις, αλλά ένας τρόπος να ταξιδεύεις.
Δεν είναι να παίρνεις αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις αυτό που έχεις!
Ταξίδευαν, λοιπόν, τρεις γυναίκες και ξαφνικά είδαν στο δρόμο ένα μεγάλο λάκκο όπου μέσα βρισκόταν παγιδευμένη η Ευτυχία.
Τότε η πρώτη γυναίκα λέει:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις όμορφη. Αμέσως μεταμορφώθηκε σε μια καλλονή και ευτυχισμένη έφυγε.
Η δεύτερη γυναίκα ζήτησε:
- Ευτυχία, θέλω να με κάνεις πλούσια. Αμέσως εμφανίσθηκε μπροστά της ένα σακούλι γεμάτο χρυσαφικά και διαμάντια, η γυναίκα το αρπάζει και ευτυχισμένη έφυγε.
Μόνο η τρίτη γυναίκα δεν έλεγε τίποτα και τότε η Ευτυχία της είπε μέσα από το λάκκο:
- Πες μου κι εσύ, τι θέλεις να σου δώσω;
Τότε η γυναίκα έσκυψε, άπλωσε το χέρι της και είπε:
- Δώσε μου το χέρι σου, και απλώς έβγαλε την Ευτυχία από το λάκκο.
Μετά συνέχισε το δρόμο της.
Η Ευτυχία χαμογέλασε και την ακολούθησε...
Είναι κρίμα να περάσουμε τη ζωή μας περιμένοντας κάποιο θαύμα που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες μας και θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.
Πότε θα αντιληφθούμε ότι το θαύμα συντελείται πάντα μέσα σ’ αυτό που ζούμε, τη στιγμή που το βιώνουμε;  

H ταύτισή μας με τους άλλους, η ικανότητα δηλαδή να μπαίνουμε στη θέση τους και η διάθεσή μας να τους βοηθήσουμε, ανάγεται από άλλες επιστημονικές έρευνες σε έναν από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ευτυχία.
Η οξυτοκίνη που αποκαλείται επίσης «ορμόνη της ταύτισης και της στοργής» θεωρείται ότι εμπλέκεται σε κάθε είδους συναισθηματική σχέση, είτε αυτή είναι ερωτική είτε φιλική ή η σχέση ανάμεσα σε έναν γονιό και το παιδί του.
Σχετικές έρευνες υποστηρίζουν ότι: Οι δεσμοί με φίλους, με την οικογένεια και η προσφορά βοήθειας προς τους άλλουςαποδεικνύονται από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της ευτυχίας- και αυτό όχι μόνο χάρη στην ταύτιση και την οξυτοκίνη αλλά και στο γεγονός ότι δίνουν ένα νόημα και έναν σκοπό στη ζωή.
Όπως γράφει ο Φρανς ντε Βάαλ, καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Εμορι, στο βιβλίο του «Η εποχή της ταύτισης», «Το να βοηθά κάποιος κάποιον άλλον μπορεί τελικά να αποτελεί εγωιστική πράξη, γιατί αυτός ο οποίος προσφέρει παίρνει από αυτή την πράξη μια άρρηκτα συνδεδεμένη ανταμοιβή. Αυτή είναι η ομορφιά της ταύτισης».
Η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε πολύ μικρότερα πράγματα από αυτά που φανταζόμαστε. Οι μικρές χαρές της ζωής είναι πολύ πιο σημαντικές για τη γενική μας ευεξία. Ας τις δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή και ας μη μένουμε αδιάφοροι στο περιβάλλον μας.
Ο αλτρουισμός και ο εθελοντισμός, σύμφωνα με τις μελέτες, βελτιώνουν τη διάθεση, ενισχύουν την αυτοεκτίμηση, συνδέονται με την καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία ενώ φαίνεται επίσης να ευνοούν τη μακροζωία.
Όλα όσα χρειαζόμαστε για να γίνουμε ευτυχισμένοι βρίσκονται μέσα μας. 
Μπορούμε όλοι να βρούμε αυτό το «ιδιαίτερο μέρος» μέσα μας επιλέγοντας το σωστό «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα της ψυχής μας, αρκεί να το αποφασίσουμε. 
  • Μπορούμε να αποκτήσουμε την κυριότητα της ευτυχίας μας:Να εστιάζουμε σε λύσεις, αντί για προβλήματα. Να βρίσκουμε τα δώρα που κρύβει η ζωή και να κάνουμε ανακωχή και ειρήνη με τον εαυτό μας, καθώς και με τους γύρω μας.   
  • Να μην πιστεύουμε όλα όσα μας "λέει" το μυαλό μας: Να εξετάζουμε την ισχύ και αποτελεσματικότητα των σκέψεών μας. Να απαλλαγούμε από εκείνες τις σκέψεις που δεν μας αξίζουν και να κατευθύνουμε το μυαλό μας προς την χαρά.   
  • Να αφήνουμε την αγάπη να μας οδηγήσει: Να εστιάζουμε στην ευγνωμοσύνη, στη συγχώρεση και στην καλοσύνη. (Αυτό λειτουργεί εξίσου αποδοτικά τόσο στην προσωπική, όσο και στηνεπαγγελματική ζωή μας).   
  • Να κάνουμε τα κύτταρα του σώματός μας ευτυχισμένα: Να μάθουμε πώς να "τρέφουμε" το σώμα μας, να το ενεργοποιούμε και να συντονιζόμαστε στη σοφία του.  
  • Να συνδεόμαστε με το πνεύμα μας: Να προσκαλέσουμε τη "σύνδεση" με την υψηλή νοημοσύνη μας, να ακούμε την "εσωτερική" φωνή μας και να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε την ίδια τη ζωή μας για να μας φέρει αυτά που επιθυμούμε.  
  • Να κάνουμε σκοπό μας να ζούμε με έμπνευση: Να βρούμε τοπάθος μας, να ακολουθούμε την έμπνευση της στιγμής και να συμβάλουμε σε κάτι μεγαλύτερο.   
  • Να καλλιεργούμε αρμονικές σχέσεις. Να τις μεταχειριζόμαστε έτσι ώστε να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν. Να περιβάλλουμε τον εαυτό μας από αρμονικούς ανθρώπους και να αρχίσουμε να βλέπουμε τον κόσμο σαν μια μεγάλη οικογένεια.    

November 20, 2013

Το κορίτσι που έκανε παρέα με τα άγρια ζώα της Αφρικής

Η Tippi Degre είχε μια ασυνήθιστη παιδική ηλικία. Οι γονείς της είναι Γάλλοι φωτογράφοι της άγριας
φύσης. Γεννήθηκε στην Αφρική και μεγάλωσε στην αφρικανική έρημο.  Εκεί δημιούργησε ένα ασυνήθιστο δεσμό με πολλά άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων ενός αφρικανικού ελέφαντα, μιας λεοπάρδαλης, λιονταριών, κροκόδειλων, τσίτα, ακόμη και ενός φιδιού.

|



Η Tippi μετακόμισε αργότερα με τους γονείς της στη Μαδαγασκάρη και στη συνέχεια στη πατρίδα της τη Γαλλία. Παρακολούθησε μαθήματα σε τοπικό σχολείο στο Παρίσι για δύο χρόνια, ωστόσο η ζωή στην Αφρική την έκανε να έχει πλέον ελάχιστα κοινά και πολλές διαφορές με τους συμμαθητές της. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γονείς της στο να προσλάβουν δασκάλους για να της κάνουν μαθήματα κατ’ οίκον.
Σπούδασε  κινηματογράφο στη Σορβόννη, και έχει ήδη κινηματογραφήσει αρκετά ντοκιμαντέρ στην Αφρική, για λογαριασμό του Discovery channel.

by Αντικλείδι , http://antikleidi.com


November 19, 2013

Το Ψέμα γίνεται Αλήθεια και η Αλήθεια Ψέμα!

Mια φορά και έναν καιρό ήταν δύο μυθικά πλάσματα, η Αλήθεια και το Ψέμα.
Η Αλήθεια ήταν πανέμορφη, όλος ο κόσμος την αγαπούσε και την έβαζε στο σπίτι του.
Από την άλλη το Ψέμα ήταν ένα κακάσχημο τέρας, που και μόνο στην όψη του τρόμαζε τους ανθρώπους και αναγκαζόταν να ζει κρυμμένο στις σπηλιές γιατί πάντα έβρισκε τις πόρτες του κόσμου κλειστές.
Έτσι λοιπόν το Ψέμα αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην Αλήθεια… Τη συνάντησε σε ένα ξέφωτο και ξεκίνησε μια λυσσαλέα μάχη.
Δέκα μέρες και δέκα νύχτες πάλευαν ασταμάτητα, τα σπαθιά τους έβγαζαν φλόγες, τίποτα δεν σταμάταγε το Ψέμα μέχρι να νικήσει την Αλήθεια.

Η Αλήθεια πάλευε με όλη της την δύναμη. Η κούραση ήταν χαραγμένη στα πρόσωπα και των δύο, αλλά κανείς νικητής κανείς ηττημένος ακόμα.
Για μια στιγμή βρήκαν το κουράγιο να σηκώσουν και οι δυο τα σπαθιά τους, η ένταση ήταν στο ζενίθ, ο στόχος ήταν το κεφάλι του αλλουνού.
Τι τραγική σύμπτωση όμως, η Αλήθεια κατάφερε να κόψει το κεφάλι του Ψέματος και το Ψέμα να κόψει το κεφάλι της Αλήθειας…
Για μια στιγμή επικράτησε αμηχανία, άρχισαν να ψάχνουν στα τυφλά τα κεφάλια τους. Δυστυχώς όμως η Αλήθεια πήρε το κεφάλι του Ψέματος και το Ψέμα το κεφάλι της Αλήθειας.
Και έκτοτε ο κόσμος δυσκολεύεται να τα αναγνωρίσει.
Το Ψέμα γίνεται Αλήθεια και η Αλήθεια Ψέμα...

3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής

Ένα ταξίδι στη μουσική με αυτοσχεδιασμό, υπέροχες φωνές και νέες παρουσιάσεις!

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από την Τρίτη 19 έως και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00, είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 
21:00 «AMERICANA»
Kώστας Μαγγίνας – κιθάρα, Σεμέλη Ταγαρά - φωνή, κιθάρα.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
21:00 «Σύνθεση και Αυτοσχεδιασμός»
Εύα Ματσίγκου – φλάουτο, Γιάννης Πουρνάρας – κιθάρα, didgeridoo, Ελένη Πανταζάτου – πιάνο, χορός, Νίκος Φυτανίδης – πιάνο, ακορντεόν, Χρήστος Αγγουριδάκης – σαξόφωνο, Ραφαηλία Μπαμπασίδου – πιάνο, κρουστά.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου
21:00 «Plan3»
Μάκης Στεφανίδης - κιθάρα, Λάκης Τζήμκας - κοντραμπάσο, Χρήστος Γερμένογλου – τύμπανα. Παρουσίαση του νέου τους δίσκου.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
21:00 «Nikos Touliatos - Natassa Mare»
Μία συναρπαστική συνεργασία μεταξύ του διεθνούς βεληνεκούς κρουστού Νίκου Τουλιάτου και της εξαίρετης ελληνίδας ερμηνεύτριας Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου.
Μία διαδραστική σχέση λόγου και ήχου.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου
21:00 «Τα μυστικά των μουσικών της Τζαζ»
Σεμινάριο - παρουσίαση - συζήτηση και μίνι συναυλία με το Δήμο Δημητριάδη και κουαρτέτο φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου
21:00 «Βραδιά Jazz – Funk με τους SOUNDAYS»
Σάκης Ζαχαριάδης – κιθάρα, Φίλιππος Κωσταβέλης – πλήκτρα, Στέλιος Τσομπανίδης – τύμπανα, Δημήτρης Χριστώνης – ηλ. Μπάσο.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
21:00 «Plus'N Minus Collective Orchestra»
Συναυλία – παρουσίαση ελλήνων θεσσαλονικέων συνθετών, Avant Garde μουσικής.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου
21:00 «Orion Art Orchestra»
«ΧΝΑΡΙΑ». Μουσικό ταξίδι σε ποίηση Ανδρέα Παγουλάτου.
Εισιτήρια: Στις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη, εκτός από αυτές που έχουν εισιτήριο.


Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Γ. Βαφόπουλου 3, Αίθουσα Θεάτρου, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310424132-3

Ωστε θέλεις να γίνεις συγγραφέας

Αν δεν βγει από μέσα σου με ορμή
σε πείσμα όλων,
μην το κάνεις.
αν δεν έρθει απρόσκλητο
απ’ την καρδιά
κι απ’ το μυαλό
κι από το στόμα
κι από τα σωθικά σου,
μην το κάνεις.
αν κάθεσαι μπρος στην οθόνη
του υπολογιστή σου και την κοιτάζεις με τις ώρες
και γέρνεις σαν καμπούρης
πάνω από τη γραφομηχανή σου,
γυρεύοντας με κόπο
τις λέξεις που δεν έρχονται,
μην το κάνεις.
αν το κάνεις για τα λεφτά
ή
για τη δόξα,
άσ’ το καλύτερα.
αν το κάνεις
γιατί νομίζεις πως θα ρίξεις
γυναίκες ή άντρες στο κρεβάτι σου,
μην το κάνεις.
αν κάθεσαι εκεί πέρα
και γράφεις
τα ίδια και τα ίδια,
μην το κάνεις.
αν ζορίζεσαι
όταν σκέφτεσαι να το κάνεις,
τότε να μην το κάνεις.
αν προσπαθείς να γράψεις
όπως κάποιος άλλος,
ξέχνα το.
άσ’ το καλύτερα.
αν μπορείς να περιμένεις
να βγει από μέσα σου
μουγκρίζοντας,
τότε περίμενε υπομονετικά.
Κι αν δεν βγει μ’ έναν βαθύ βρυχηθμό,
κάνε κάτι άλλο.
αν πρέπει πρώτα να το διαβάσεις
στη γυναίκα,
στην γκόμενα
στον γκόμενο,
στους γονείς σου
ή σε οποιονδήποτε άλλο,
δεν είσαι έτοιμος να γίνεις συγγραφέας.

μη γίνεις σαν όλους αυτούς τους γραφιάδες,
μη γίνεις σαν τόσους και τόσους
που αυτοαποκαλούνται συγγραφείς,
μη γίνεις γελοίος, πληκτικός,
φαντασμένος, μην αφήσεις
την αυταρέσκεια να σε κατασπαράξει.

οι βιβλιοθήκες του κόσμου
έχουν τρελαθεί
στο χασμουρητό
με το σινάφι σου.
μην προστεθείς κι εσύ σ’ αυτούς.
μην το κάνεις.
αν δεν πετάγεται απ’ την ψυχή σου
σαν πύραυλος,
άσ’ το καλύτερα.

κάν’ το μονάχα όταν νιώσεις
πως αν δεν το κάνεις
θα τρελαθείς,
θ’ αυτοκτονήσεις ή θα σκοτώσεις.
αλλιώς, μην το κάνεις.
αν δεν νιώσεις πως ο ήλιος
σου καίει μέσα σου τα σπλάχνα,
μην το κάνεις.

όταν στ’ αλήθεια έρθει η ώρα,
κι αν έχεις το χάρισμα,
θα γίνει
από μόνο του
και θα συνεχίσει να γίνεται
ώσπου να σβήσει ή να σβήσεις.

άλλος τρόπος δεν υπάρχει. δεν υπάρχει.
δεν υπήρξε ποτέ.

Charles Bukowski

November 18, 2013

Gayatri Mantra - Namasté


Μια μάντρα 5000 ετών που είναι ένα από τα πιο αρχαία ιερά και ισχυρό μάντρα για να στοχαστούμε και πάνω στο οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την εμπειρία του πόνου .


Om
Bhuh Bhuvah Svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yo nah Prachodayat


Aum = Brahma ;
bhoor = embodiment of vital spiritual energy(pran) ;
bhuwah = destroyer of sufferings ;
swaha = embodiment of happiness ;
tat = that ;
savitur = bright like sun ;
varenyam = best choicest ;
bhargo = destroyer of sins ;
devasya = divine ;
these first nine words describe the glory of God
dheemahi = may imbibe ; pertains to meditation
dhiyo = intellect ;
yo = who ;
naha = our ;
prachodayat = may inspire!

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music