November 9, 2013

Fair Warning - Time Will Tell

Η μουσική πρόταση της ημέρας από τους Γερμανούς Fair Warning και το τραγούδι Time will tell καλημέρα καλό Σαββατοκύριακο..

A ring of ice - around you heart
You lost control - right to the dark
And in your dreams - the night comes down
The power that you wanted -
It turned your heart to stone
Hey look at you - so full of doubt
Those wasted years - you see them now
And deep inside - the prize is due
You're bound to pay it back now -
And no one else can do
For now - it's suddenly you find
The road you left behind you -
It's only in your mind
And now - you realize the truth
There's nothing left inside you -
And nothing left to loose
Time will tell - Only time will tell
A burning heart - that went astray
A searching mind - who lost the way
And looking back - you're torn apart
Your life it was so easy -
And now it seems so hard
For now - a lonely road you go
I still can hear your laughter -
Little did you know
Time will tell - Only time will tell
Time will tell - Only time will tell...
Only time will tell - Only time will -
Time will tell...


November 7, 2013

ερωτική επιστολή

Είμαι δεμένος στο σώμα σου σαν άγριο σκυλί σε πάσσαλο και αλυχτάω, όχι γιατί θέλω να λευτερωθώ και να το σκάσω, αλλά επειδή δεν σε φέρνουνε σε μένα μια ώρα αρχύτερα να κόψω με τα δόντια μου τις σάρκες σου, αυτές που ντύνεσαι για να είσαι «όπως πρέπει» μπρος στους τρίτους. Το πάθος μου για σένα συγκρίνεται μονάχα με ένα μάτσο απρέπειες μη εξημερωμένου ζώου. Θέλω να σε απολαύσω αργά. Θα μένω λοιπόν κάμποσο νηστικός. Θα αφήνω την πείνα μου να ξαναμεγαλώνει σαν κλαδεμένο κλαρί, για να σε ευχαριστηθώ πάλι από την αρχή. Δεν θα σε λυπάμαι που θα κείτεσαι κι εσύ αιχμαλωτισμένη. Θα σε ποδοπατάω. Κανείς δεν λυπάται κάτι το θεϊκό. Κανείς δεν δείχνει ευσπλαχνία για το αναίτια υπέροχο. Θα τα υποστείς όλα μέχρι να γιατρευτεί η λύσσα του έρωτά μου.''

Γκυστάβ Φλομπέρ

November 6, 2013

INK - Ophelia


Η σημερινή μουσική πρόταση της ημέρας την καλησπέρα μου με το τραγούδι Ophelia και την ελληνική μπάντα Ink


This drama queen I ve heard you loved those days
She is shooting straight into your heart now
The endless nights you prayed for her to gods
Trading your dreams under the moonlight

Everything for you my dark queen
My heart laid in your altar,
You sacrificed the crown we shared
with dragons in our tower

You ve touched the womb and tried to plant the rose 
in coals you ve wished for garden flowers 
and then Ophelia came to steal her mind
Your world became this frozen palace

Well I feel free I m a bird inside 
The clouds I own for wings and
I hope you ll clear your own sky too
Goodnight I choose my dreams now
Pandora I closed your box you wont hurt me any more..

http://www.youtube.com/user/inkbandgr?fe...
http://itunes.apple.com/us/album/diary/i...
http://twitter.com/#!/inkbandgr
http://www.myspace.com/inkgreece
http://www.reverbnation.com/inkgreece

November 4, 2013

Μεγάλο αφιέρωμα στον Gary Moore τον Ιανουάριο στο Κύτταρο

Για δεύτερη χρονιά, οι Remember Lizzy και το Κύτταρο διοργανώνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον λατρεμένο Ιρλανδό κιθαρίστα, δημιουργό και καλλιτέχνη με αφορμή τα 3 χρόνια από τον απρόσμενο θάνατό του.

Μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες και τραγουδιστές της blues, rock και heavy metal σκηνής θα συγκεντρωθούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον απόλυτο Guitar Hero.

Το φετινό αφιέρωμα φωτίζει με την παρουσία του ο σημαντικότερος στον κόσμο παραγωγός της ροκ μουσικής Chris Tsangarides, κουμπάρος, αδερφικός φίλος και συνεργάτης του Gary Moore, o οποίος θα μας μιλήσει για την προσωπικότητα του Moore και την μεταξύ τους ιστορία, ενώ θα κάνει και την έκπληξη, ανεβαίνοντας στη σκηνή και συμμετέχοντας στο live!

Ο Chris Tsangarides ξεκίνησε την καριέρα του σαν μηχανικός ήχου με το περίφημο άλμπουμ "Back On The Streets" του Gary Moore το 1978, μέσα από το οποίο αναδείχθηκε η τεράστια επιτυχία "Parisienne Walkways".

Στην συνέχεια, καταξιώθηκε παγκοσμίως με τις δουλειές του με Thin Lizzy, Judas Priest, Yngwie Malmsteen, Y&T, Glyder, Anvil καθώς και με εναλλακτικούς καλλιτέχνες όπως Depeche Mode, New Model Army, Concred Blonde και με τον τεράστιο Tom Jones.

Μαζί με τον Chris Tsangarides, καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ένας από τους μόνιμους συνεργάτες του Moore στα 10 τελευταία χρόνια της ζωής του, ο απίστευτος Vic Martin στα πλήκτρα.

Ο Vic Martin, ένας χαρακτήρας διαμάντι, έχει συνεργαστεί εκτός από τον Moore με ονόματα όπως Bee Gees, Boy George, Eurythmics, Chris De Burgh και τη δεκαετία του '70 έπαιξε πλήκτρα στους δικούς μας Πελόμα Μποκιού!

Η βραδιά θα αρχίσει με το εξαιρετικό blues συγκρότημα Daddy's Work που θα παίξουν τραγούδια από την blues περίοδο του Moore και θα συνεχιστεί και θα κλείσει με τους διοργανωτές Remember Lizzy & special friends.

Special friends: 
Κιθάρα: Άγγελος Περλεπές , Γιάννης Παπαδαντωνάκης, Αλέξης Φλούρος, Γιώργος Μαρούλης, Θανάσης Χατζηαγάπης, Σταύρος Γκατσόπουλος.

Φωνή: Νίκος Συράκος, Γιώργος Διαμαντής, Βίκτωρας Αναστασόπουλος, Στέργος Βόλας, Ηρακλής Ζώτος, Γιάννης Κορωναίος, Νεκτάριος Πουλάκος.

...more guests to be announced...

Μαζί με τους Remember Lizzy οι σπουδαίοι μουσικοί
Άκης Γαβαλάς: ντραμς, Αλέξανδρος Σταύρακας: μπάσο, Μάνος Γαβαλάς: πλήκτρα.

...always gonna love you...

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014
Doors open: 21.00
Εισιτήριο: 10€

Κύτταρο
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
210.8224134

Δελτίο Τύπου

Αστυνομικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τη μουσική του Rory Gallagher

Είναι γνωστό πως ο Rory Gallagher υπήρξε οπαδός των αστυνομικών μυθιστορημάτων και ότι άντλησε έμπνευση από τις δουλειές συγγραφέων όπως ο Raymond Chandler και Dashiell Hammett.

Ο συγγραφέας Ian Rankin με τη σειρά του εμπνέεται από τα τραγούδια του θρυλικού blues rocker στην καινούρια του αστυνομική νουβέλα με τίτλο "The Lie Factory".

Το "The Lie Factory" κυκλοφορεί μαζί με μια σειρά τραγουδιών σχετικής θεματολογίας του Gallagher, σε ένα ελκυστικό πακέτο που φέρει τον τίτλο "Kickback City". Σε αυτό περιλαμβάνονται το βιβλίο με εικονογράφηση από τον Timothy Truman, μία συλλογή τραγουδιών του Gallagher και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ του, καθώς και audiobook CD με αφήγηση από τον ηθοποιό Aidan Quinn.

Το "Kickback City" διατίθεται ήδη σε έκδοση βινυλίου και CD. Μπορείτε να δείτε το δεκάλεπτο promo video της κυκλοφορίας με τις αφηγήσεις των Ian Rankin, Timothy Truman και Aidan Quinn στον ακόλουθο σύνδεσμο.


πηγη

Ashbury - Mystery Man

Με τη σημερινή μουσική πρόταση από τους Ashbury  ακούμε το Mystery Man την καλημέρα μου καλή εβδομάδα και καλές ακροάσεις!
Something is calling me
I hear it calling meLeading me far awayA journey of many daysOn a stormy seaThrough eternityTo the magic landMystery mystery manShow me your crystal ballMake sure I can see it allI'm so easily confusedSo won't you hold it nearSo I can see it clearTurn to the judgement dayAnd the words on the final page
You never know where they will lead you
You never know when they may callHe said don't let no fool supercede youCause fools they don't know nothin' at all
He said run--run when I tell youDon't you place your bet on that losing wheelI placed that bet before youOh I know just how you feel
He told me to come closerGaze into his crystal ballI saw the world through different colorsThe mystery man revealed it all
He said run--run when I tell youDon't you place your bet on that losing wheelI placed that bet before youOh I know just how you feel
His vision made me wonderIn darkness he brought me lightHe spoke of fortunes squanderedOf lovely sirens in the night
He said run--run when I tell youDon't you place your bet on that losing wheelI placed that bet before youOh I know just how you feel
I left him as I found himAn ageless victim of his timeWith a knowledge of what surrounds himAnd this warning in his rhyme
He said run--run when I tell youDon't you place your bet on that losing wheelI placed that bet before youOh I know just how you feelHe said run--run when I tell youDon't you place your bet on that losing wheelI placed that bet before youOh I know just how you feel

November 3, 2013

Ο Άγγελος της Ιστορίας

Ο άγγελος της ιστορίας έχει το πρόσωπό του στραμμένο προς το παρελθόν. Όπου εμείς βλέπουμε μια αλυσίδα γεγονότων, αυτός βλέπει μία μοναδική καταστροφή, που συσσωρεύει αδιάκοπα ερείπια πάνω στα ερείπια και τα εκσφενδονίζει μπροστά στα πόδια του. Θα ήθελε να σταματήσει για μια στιγμή, να ξυπνήσει τους νεκρούς και να ξαναφτιάξει σε ένα σύνολο αυτό που σωριάστηκε σε χαλάσματα. Μια θύελλα σηκώνεται όμως από τη μεριά του Παράδεισου αδράχνοντας τις φτερούγες του και είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί πια ο άγγελος να τις κλείσει. Η θύελλα τον ωθεί ακαταμάχητα προς το μέλλον, στο οποίο η πλάτη του είναι στραμμένη, ενώ ο σωρός από τα ερείπια φθάνει μπροστά του ως τον ουρανό. Αυτό που εμείς αποκαλούμε πρόοδο είναι αυτή η θύελλα.

Walter Benjamin

πηγη

Πως κάθε άνθρωπος επηρεάζει ενεργειακά το περιβάλλον του

Οι σκέψεις, οι στάσεις και τα συναισθήματα κάθε ατόμου εκπέμπουν ενεργητικά πεδία. Αυτά τα μεμονωμένα πεδία του καθενός από εμάς, τα ατομικά μας πεδία, δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, την υγεία μας και την προοπτική μας για …
τη ζωή, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις σχέσεις και τις εμπειρίες μας από το χώρο του κοινωνικού μας περιβάλλοντος μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους, ακόμα κι αν απλώς βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο με τους άλλους. Μπορούμε, επομένως, ν’ αλλάξουμε το ατομικό, κοινωνικό, ακόμη και το πλανητικό μας περιβάλλον και να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο περιβάλλον στο οποίο επιλέγουμε να ζούμε; Μπορούμε.
Οι στάσεις συνεκτικής, γνήσιας αγάπης, εκτίμησης, φροντίδας και συμπόνιας αλλάζουν το (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο του περιβάλλοντος τόσο σε τοπικό επίπεδο – ας πούμε σε μια συνάντηση – όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συνοχή (coherence) είναι μια πολύ αποτελεσματική κατάσταση, κατά την οποία όλα τα συστήματα του σώματος συνεργάζονται αρμονικά. Η αύξηση της προσωπικής συνοχής δημιουργεί ευθυγράμμιση του νου με το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα μέσα από τη δύναμη της καρδιάς. Η συνοχή της καρδιάς λειτουργεί ως διαμεσολαβητής (διευκολυντής), προσθέτοντας δύναμη και αποτελεσματικότητα στη φροντίδα, τη συμπόνια, τις προθέσεις και τις ενέργειές μας να βοηθήσουμε τον κόσμο.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται από την καρδιά είναι το πιο ισχυρό, ρυθμικό πεδίο ενέργειας που παράγεται από το σώμα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια, έδειξαν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μπορεί να ανιχνευθεί από άλλα άτομα και μπορεί να παράξει μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάποιον που βρίσκεται 1,5 μέτρο μακριά. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς γίνεται πιο οργανωμένο όταν υπάρχει μια θετικά συναισθηματική και συνεκτική κατάσταση καρδιάς.


πηγη

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music