November 3, 2013

Ο Άγγελος της Ιστορίας

Ο άγγελος της ιστορίας έχει το πρόσωπό του στραμμένο προς το παρελθόν. Όπου εμείς βλέπουμε μια αλυσίδα γεγονότων, αυτός βλέπει μία μοναδική καταστροφή, που συσσωρεύει αδιάκοπα ερείπια πάνω στα ερείπια και τα εκσφενδονίζει μπροστά στα πόδια του. Θα ήθελε να σταματήσει για μια στιγμή, να ξυπνήσει τους νεκρούς και να ξαναφτιάξει σε ένα σύνολο αυτό που σωριάστηκε σε χαλάσματα. Μια θύελλα σηκώνεται όμως από τη μεριά του Παράδεισου αδράχνοντας τις φτερούγες του και είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί πια ο άγγελος να τις κλείσει. Η θύελλα τον ωθεί ακαταμάχητα προς το μέλλον, στο οποίο η πλάτη του είναι στραμμένη, ενώ ο σωρός από τα ερείπια φθάνει μπροστά του ως τον ουρανό. Αυτό που εμείς αποκαλούμε πρόοδο είναι αυτή η θύελλα.

Walter Benjamin

πηγη

Πως κάθε άνθρωπος επηρεάζει ενεργειακά το περιβάλλον του

Οι σκέψεις, οι στάσεις και τα συναισθήματα κάθε ατόμου εκπέμπουν ενεργητικά πεδία. Αυτά τα μεμονωμένα πεδία του καθενός από εμάς, τα ατομικά μας πεδία, δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, την υγεία μας και την προοπτική μας για …
τη ζωή, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις σχέσεις και τις εμπειρίες μας από το χώρο του κοινωνικού μας περιβάλλοντος μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους, ακόμα κι αν απλώς βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο με τους άλλους. Μπορούμε, επομένως, ν’ αλλάξουμε το ατομικό, κοινωνικό, ακόμη και το πλανητικό μας περιβάλλον και να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο περιβάλλον στο οποίο επιλέγουμε να ζούμε; Μπορούμε.
Οι στάσεις συνεκτικής, γνήσιας αγάπης, εκτίμησης, φροντίδας και συμπόνιας αλλάζουν το (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο του περιβάλλοντος τόσο σε τοπικό επίπεδο – ας πούμε σε μια συνάντηση – όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συνοχή (coherence) είναι μια πολύ αποτελεσματική κατάσταση, κατά την οποία όλα τα συστήματα του σώματος συνεργάζονται αρμονικά. Η αύξηση της προσωπικής συνοχής δημιουργεί ευθυγράμμιση του νου με το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα μέσα από τη δύναμη της καρδιάς. Η συνοχή της καρδιάς λειτουργεί ως διαμεσολαβητής (διευκολυντής), προσθέτοντας δύναμη και αποτελεσματικότητα στη φροντίδα, τη συμπόνια, τις προθέσεις και τις ενέργειές μας να βοηθήσουμε τον κόσμο.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται από την καρδιά είναι το πιο ισχυρό, ρυθμικό πεδίο ενέργειας που παράγεται από το σώμα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια, έδειξαν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μπορεί να ανιχνευθεί από άλλα άτομα και μπορεί να παράξει μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάποιον που βρίσκεται 1,5 μέτρο μακριά. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς γίνεται πιο οργανωμένο όταν υπάρχει μια θετικά συναισθηματική και συνεκτική κατάσταση καρδιάς.


πηγη

November 2, 2013

Γραμμένο για τον θάνατο

Η τέχνη ανακαλεί τη μνήμη
της αληθινής του ύπαρξης
σ’ όποιον λησμόνησε πως
το Ον είναι το μοναδικό
πράγμα που αναφωνεί
όλο το σύμπαν.
Μόνο η επιστροφή της σκέψης
στην αρχή της θα ολοκληρώσει την σκέψη.
Μόνο η επιστροφή της δράσης
στην πηγή της θα ολοκληρώσει την δράση.
Πρόσεξε τι λέω.

Allen Ginsberg


November 1, 2013

Γη με Νερό

Γη με Νερό

[Ένας Αιγόκερως με ουρά ψαριού]

Τα πόδια μου γερά στη γη πατούν,
βαθιά, στο χώμα είναι ριζωμένα
Μα, πότε-πότε, αγγίζουν το νερό
και μαθαίνουν της σιωπής τη γλώσσα
που ξέρει καλά των θνητών τα μυστικά να κρύβει.

Μου είπε, λοιπόν, η γάργαρη λαλιά
πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή
και πως οι άνθρωποι φοβούνται την Αγάπη

Μαρία Κατσοπούλου

Όταν οι άλλοι σου λένε .....

Όταν οι άλλοι σου λένε πως δεν θα τα καταφέρεις, πως τα όνειρα σου είναι άπιαστα και πολύ δύσκολο να τα πραγματοποιήσεις... δεν μιλάνε για σένα, μιλάνε για αυτούς τους ίδιους. Μιλάνε για τους φόβους που τους έκαναν να εγκαταλείψουν ένα όνειρο, μια αγάπη , ένα φίλο γιατί δεν ήταν αρκετά δυνατοί. Εσύ δεν είσαι σαν εκείνους. Εσύ ξέρεις πως η θέληση σου είναι αυτή που μετατρέπει το όνειρο του σήμερα στην πραγματικότητα του αύριο.


πηγη

Εσύ απλώς παρατήρησε!

Το να μη μιλάς δεν είναι σιωπή. Εσύ μπορεί να μην μιλάς, μπορεί να μην έχεις ξεστομίσει τίποτα, μέσα σου όμως τρέχουν χίλιες δυο σκέψεις. Υπάρχει μια συνεχής ροή σκέψεων μέρα – νύχτα.
Χρειάζεται να θυμάσαι ότι η παρατήρηση δεν είναι ούτε τέχνη ούτε τεχνική. Όχι, είναι απλώς ένα κόλπο. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι, είναι να μην πνιγείς στο ποτάμι που κυλάει μέσα σου. Και πως πνίγεσαι εκεί μέσα;
Αν γίνεις με οποιοδήποτε τρόπο ενεργός, τότε πνίγεσαι. Μένε αδρανής, παθητικός, χωρίς να κάνεις τίποτα, έχοντας όμως εγρήγορση. Αν περνάει κάποια σκέψη -είτε καλή είτε κακή – εσύ μην σκοτίζεσαι. Εσύ απλώς να παρατηρείς, χωρίς να αξιολογείς, χωρίς να επικρίνεις, γιατί οτιδήποτε κάνεις εσύ, είναι δράση.
Δεν είναι δική σου υπόθεση.
Αν περνάει απληστία, άφησέ την να περάσει.
Αν περνάει θυμός, άφησέ τον να περάσει.
Ποιός είσαι εσύ για να παρεμβαίνεις;
Γιατί ταυτίζεσαι τόσο πολύ με το νου σου;
Γιατί αρχίζεις να σκέφτεσαι, “είμαι άπληστος”, “είμαι θυμωμένος”;
Απλώς πέρασε μια σκέψη θυμού.
‘Αφησέ την να περάσει.
Εσύ απλώς παρατήρησε.
Άλλο το να βλέπεις και άλλο το να σκέφτεσαι.
Ο ήλιος ανατέλλει.
Αν αρχίσεις να κάνεις σκέψεις σχετικά με την ανατολή, τότε χάνεις την ανατολή, γιατί ενόσω τη σκέφτεσαι, τόσο απομακρύνεσαι από αυτήν. Με τη σκέψη μπορείς να πας μίλια μακριά και η σκέψη τρέχει πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Η σκέψη γίνεται ένα πέπλο πάνω στα μάτια. Βάζει τα δικά της χρώματα, δικές της ιδέες πάνω στην πραγματικότητα. Δεν επιτρέπει στην πραγματικότητα να σε πλησιάσει. Επιβάλλει τον εαυτό της πάνω στην πραγματικότητα. Με το να σκέφτεσαι, αποκλίνεις από την πραγματικότητα. Το να βλέπεις είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία. Είναι παράγωγο του διαλογισμού.
Όταν εσύ είσαι σιωπηλός, η αλήθεια βρίσκεται εκεί, σε όλη της την έκταση, σε όλο της το μεγαλείο. Κι όταν εσύ δεν είσαι σιωπηλός, η αλήθεια είναι απούσα.
Απόσπασμα από το βιβλίο του OSHO Λόγια ενός ανθρώπου πέρα από τις λέξεις

October 30, 2013

Άλλο ένα μουσικό ταξίδι ξεκινά! Rock αναμνήσεις μέσα στη νύχτα...


Εναλλακτικός σύνδεσμος αν έχετε πρόβλημα ακρόασηςhttp://myradiostream.com/travellerswebradio
Ράδιο Ταξιδευτές feel the music deep inside \♫/

Το νέο τραγούδι από τους Boston

Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε το νέο κομμάτι των Boston, με τίτλο “Heaven On Earth”, το οποίο βρίσκεται στο δίσκο “Life, Love & Hope”, που θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου, μέσω της Frontiers Records.
πηγη

Νέο βίντεο – THUNDER TRIBE – PART OF THE BLACK

Οι Thunder Tribe κυκloφόρησαν καινούργιο δίσκο με τίτλο War Chant Παρακάτω μπορείτε να δείτε το καινούργιο τους βίντεο Part of the black...



JOAN JETT & THE BLACKHEARTS PREMIERE OFFICIAL VIDEO FOR “ANY WEATHER”

Από την καινούργια της δουλειά  με τίτλο Unvarnished μπορείτε να δείτε παρακάτω το βίντεο για το single της "Any Weather"






October 29, 2013

Το καθαρότερο πράγμα της δημιουργίας

Δεν ξέρω, μα δεν έμεινε καθόλου σκοτάδι. 
Ο ήλιος χύθηκε μέσα μου
απο χίλιες πληγές. 
Και τούτη τη λευκότητα
που σε περιβάλλω
δε θα τη βρεις ούτε στις 'Αλπεις,
γιατί αυτός ο αγέρας
στριφογυρνά ως εκεί ψηλά
και το χιόνι λερώνεται.
Και στο λευκό τριαντάφυλλο
βρίσκεις μια ιδέα σκόνης.
Το τέλειο θαύμα θα το βρείς
μοναχά μες στον άνθρωπο:
λευκές εκτάσεις που ακτινοβολούν
αληθινά στο σύμπαν και υπερέχουν.
Το πιο καθαρό πράγμα
λοιπόν της δημιουργίας
δεν είναι το λυκόφως,
ούτε ο ουρανός που καθρεφτίζεται
μες στο ποτάμι,
ούτε ο ήλιος πάνω στης μηλιάς
τα άνθη. Είναι η αγάπη. 

 Νικηφόρος Βρεττάκος

October 28, 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική, το φεγγαρόφωτο και τα όνειρα, είναι τα μαγικά μας όπλα.
Το φεγγάρι που επιμηκύνει τις σκιές κάνοντας τα δέντρα να φαίνονται μεγαλύτερα.
Τα όνειρα να είναι μέρος του εαυτού μας...Ναι… και τι θλίψη να ξυπνάμε….
Και μέσα στα σπλάχνα της μουσικής να ταξιδεύει η σκέψη μας.

Ευάγγελος Κοκκόρης

Ni Koh Bedy - Mali Latino




  Αφήνοντας τη μουσική να μας ταξιδεύει 


Με τη σημερινή μουσική πρόταση την καλημέρα μου καλή εβδομάδα!!


Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music