September 27, 2013

Mari Boine and Liu Sola ''Maze''

Γεννήθηκε το 1956 στο Gámehisnjárga της Νορβηγίας η Mari Boine συνήθως αναφέρεται στην φύση και στην εσωτερική σχέση του ανθρώπου με αυτήν, σε συνάρτηση με παραδοσιακά στοιχεία της φυλής της Sami.
Η σημερινή μουσική πρόταση από το Ράδιο Ταξιδευτές ενα τραγούδι που θα παίξει σήμερα στις 10 το βράδυ από την εκπομπή Rockανίζοντας..
Την καλημέρα μου!! 

September 26, 2013

Ύμνος στη Δημιουργία

Η Ψυχή μας αναγνωρίζει
 ότι όλοι είμαστε ο ίδιος Εαυτός
 με διαφορετικό πρόσωπο
Στην αρχή δεν υπήρχε ούτε
 Ύπαρξη, ούτε Ανυπαρξία
 Όλος αυτός ο κόσμος ήταν
  μια ανεκδήλωτη ενέργεια…
Το Ένα ανέπνεε χωρίς να ανασαίνει,
Αποκλειστικά με την δική Του δύναμη.
        Δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκεί…

           Ύμνος στη Δημιουργία
                    Ρινγκ Βέντα

Ερυσίχθων ή η υπερτροφία του Εγώ

"Υπάρχει ένας αρχαίος μύθος, πολύ λίγο γνωστός, που μοιάζει να είναι το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας και φανερώνει τις ολέθριες συνέπειες της υπερτροφίας του “εγώ”. Ο μύθος του Ερυσίχθονα. Ο Ερυσίχθων, νέος, ωραίος, δυνατός, πλούσιος και επιτυχημένος, βλασφημεί, κόβοντας το ιερό δέντρο της Δήμητρας την ώρα της γιορτής. Οι Δρυιάδες, κόρες της Θεάς, που κατοικούσαν στο δέντρο, βγαίνουν ματωμένες από τις φυλλωσιές και αλλόφρονες τρέχουν στη μητέρα τους. Η Δήμητρα θυμώνει και βρίσκει την Πείνα. Ήτανε τότε που μόλις είχανε αποτραβηχτεί τα νερά του Αιγαίου από την Θεσσαλία και η πεδιάδα φάνταζε ένας ξερός απέραντος τόπος γεμάτος αλάτι και μαύρα βράχια. Η Πείνα καθόταν ξεδοντιάρα κουρελού, στην μαύρη ξεραΐλα. Η Δήμητρα της λέει να πάει να βρει τον Ερυσίχθονα και να του δώσει ένα φιλί στο στόμα. Η Πείνα πηγαίνει, τον βρίσκει να κοιμάται, του δίνει το φιλί και χάνεται. Εκείνος ξυπνάει κι αισθάνεται λιγούρα. Πεινάει. Τρώει. Πεινάει κι άλλο. Ξανατρώει. Πεινάει. Πεινάει. Πεινάει. Ακατάσχετα. Τρώει πια ότι βρίσκει μπροστά του: φυτά, ζώα, τη γυναίκα του, την κόρη του -που μόλις προλαβαίνει να μεταμορφωθεί σε φοραδίτσα και τρέχει να γλιτώσει-, τα ξύλα του σπιτιού του, τα πάντα. Μέχρι που πια δεν υπάρχει τίποτα γύρω του και μέσα στην μέση της ερημιάς, αγριεμένος τρώει τα κρέατά του. Τις σάρκες του.

Αυτή η ρίζα του Ερυσίχθονα -και μην ξεχνάμε ότι έρυσις σημαίνει πληγή και χθών σημαίνει γη, δηλαδή Ερυσίχθων μπορεί και να σημαίνει πληγή της γής-, αυτή η ρίζα, το αδυσώπητο “εγώ”, που επισημάνθηκε επίμονα και με πολλές παραλλαγές από τους αρχαίους Έλληνες (Προκρούστης, Θυέστης, Ατρέας, Οιδίπους), στις μέρες μας έχει θεριέψει και νομιμοποιηθεί. Ατομισμός, υπερκαταναλωτισμός, ανταγωνισμός, παγκοσμιοποίησις της εξουσίας. Αυτές είναι οι αξίες μας σήμερα, αυτές προβάλλονται και επιβάλλονται από τα marketing, τα advertising, τα ΜΜΕ, την κάθε υπερδύναμη. Σ’αυτές σκοτωνόμαστε να ανταποκριθούμε και σαν τον Ερυσίχθωνα τρώμε τις σάρκες μας και βλαστημάμε τη ζωή μας… Τώρα στη βραδινή πορεία μου ακούω το αχολογητό των δασών, που φέρνει με αλαφριά σκόνη τον θρήνο του κονιορτοποιημένου ρητού “το κατά φύσιν ζην εστί κατ’αρετήν”. Αυτά θέλω να γράψω και να πετύχω να ξεφύγω από την μιζέρια και τον παραλογισμό της καινούργιας εποχής μας, χρησιμοποιώντας την ιστορική γνώση, όσο το δυνατόν λιγότερο παραποιημένη ή δικολαβική." 

πηγη

September 25, 2013

Η μουσική συνωμοσία για να μας αποσυντονήσουν από τις φυσικές αρμονικές

Η πλειοψηφία της παγκόσμιας μουσικής έχει ρυθμιστεί στα 440 hertz από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), που την ενέκρινε το 1953. Οι πρόσφατες επανα-ανακαλύψεις της παλμικής / ταλάντωσης στη φύση του Σύμπαντος δείχνουν ότι το πρότυπο των σύγχρονων συναυλιών διεθνώς μπορεί να δημιουργήσει μια νοσηρή δράση ή αντικοινωνική συμπεριφορά στη συνείδηση των ανθρώπων.
   Η συχνότητα A=432 Hz, που είναι γνωστή ως η “Α” του Βέρντι είναι μια εναλλακτική ρύθμιση η οποία είναι μαθηματικά σύμφωνη με το Σύμπαν. Η Μουσική με βάση τα 432Hz μεταδίδει ευεργετική θεραπευτική ενέργεια, διότι είναι ένας καθαρός ήχος μαθηματικής θεμελιώδους σημασίας για τη φύση.
 Υπάρχει μια θεωρία ότι η μετάβαση από τα 432Hz στα 440Hz υπαγορεύτηκε από τη Ναζιστική προπαγάνδα από τον υπουργό Joseph Goebbels. Τη χρησιμοποίησε για να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να αισθάνονται με ένα ορισμένο τρόπο, και να τους κρατά φυλακισμένους σε ένα ορισμένο πεδίο συνείδησης. Στη συνέχεια, γύρω στο 1940 οι ΗΠΑ επέβαλαν τα 440Hz σε όλο τον κόσμο, και τελικά το 1953 έγινε ISO 16-πρότυπο.
Τι είναι τα 440 Hz;
 Τα 440Hz είναι ένα αφύσικο πρότυπο συχνότητας και συντονισμού, το οποίο αφαιρεί τη συμμετρία των ιερών δονήσεων με μια χροιά που έχει κηρύξει τον πόλεμο στο υποσυνείδητο μυαλό του δυτικού ανθρώπου.
   Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Μουσική Αίρεση Ελέγχου», ο Δρ Leonard Horowitz γράφει: «Η μονοπώληση της μουσικής βιομηχανίας χαρακτηρίζεται από αυτή την επιβαλλόμενη συχνότητα που μετατρέπει τους πληθυσμούς σε κοπάδι που “βόσκει” σε μεγαλύτερη επιθετικότητα, ψυχοκοινωνική διέγερση, και συναισθηματικές διαταραχές οι οποίες προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε σωματικές ασθένειες…» Απλά χρειάζεται να βγείτε στο δρόμο και να ρίξετε μια ματιά γύρω. Τι βλέπετε; Παιδιά του σχολείου, νέους ενήλικες στο δρόμο τους για να εργαστούν, μια γυναίκα σπρώχνει το μωρό της σε ένα καροτσάκι, ένας άνδρας πηγαίνει βόλτα το σκύλο του – και τι έχουν όλοι από κοινού; iPods και MP3 Players! Ευφυές, έτσι δεν είναι;«Αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά του Σύμπαντος, σκεφτείτε με τους όρους της ενέργειας, της συχνότητας και των δονήσεων.» Nikola Tesla
   Αυτές οι δυνάμεις που υπάρχουν μειώνουν με επιτυχία τις δονήσεις όχι μόνο της νέας γενιάς αλλά και των υπολοίπων από εμάς. Αυτές οι καταστροφικές συχνότητες παρασύρουν τις σκέψεις προς την κατεύθυνση της διαταραχής, την έλλειψη αρμονίας και την διχόνοια. Επιπλέον, θα προκαλέσουν την διέγερση του ελεγκτικού οργάνου του σώματος – τον εγκέφαλο – σε δυσαρμονικό συντονισμό, ο οποίος δημιουργεί τελικά την αρρώστια και τον πόλεμο.
Η διαφορά μεταξύ 432 Ηz και 440 Ηz. Ακούστε αυτό, και καταλάβετε: http://www.youtube.com/watch?v=P5ILuyaZIO4 «Αυτή η αφύσικη συχνότητα με πρότυπο συντονισμού στα 440 Hz, μας αφαιρεί από τη συμμετρία των ιερών κραδασμών και την αρμονία, έχοντας κηρύξει τον πόλεμο στο υποσυνείδητο μυαλό του δυτικού ανθρώπου.» L. C.  Vincent
Η κρυμμένη δύναμη της Παγκόσμιας Συχνότητας και κραδασμών  Οι  Συχνότητες και οι κραδασμοί κατέχουν μια πάρα πολύ σημαντική ακόμη κρυφή δύναμη και μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας, την υγεία μας, την κοινωνία μας και τον κόσμο μας. Η επιστήμη της Κυματικής (που σημαίνει τη μελέτη του ορατού ήχου και της δονήσεως) αποδεικνύει ότι η συχνότητα και η δόνηση είναι τα βασικά κλείδια και η οργανωτική βάση για τη δημιουργία όλης της ύλης και της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.
Όταν τα ηχητικά κύματα κινούνται μέσω ενός φυσικού μέσου (άμμου, αέρα, νερού, κλπ.), η συχνότητα των κυμάτων έχει άμεση επίπτωση στις δομές που δημιουργούνται από τα ηχητικά κύματα καθώς περνούν μέσα από το συγκεκριμένο μέσο.
Για να κατανοήσετε καλύτερα τη δύναμη της συχνότητας του ήχου, δείτε το εκπληκτικό βίντεο:
 «Αν κάποιος επιθυμεί να γνωρίζει εάν ένα βασίλειο κυβερνάται καλά, αν το ήθος του είναι καλό ή κακό, η ποιότητα της μουσικής του, θα παράσχει την απάντηση.» Κομφούκιος
Η μουσική έχει μια κρυφή δύναμη να επηρεάσει το μυαλό μας, το σώμα μας, τις σκέψεις μας, και την κοινωνία μας. Όταν η μουσική βασίζεται σε ένα πρότυπο ρύθμισης και σκόπιμα αφαιρεθεί από τις φυσικές αρμονικές που βρίσκονται στη φύση, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η ψυχική δηλητηρίαση του μαζικού νου της ανθρωπότητας.
Όπως το Ντοκιμαντέρ Kymatica του (2009) λέει: «Η επανα-ανακαλυφθήσα γνώση της επιστήμης του ήχου δείχνει ότι ο ήχος είναι κάτι περισσότερο από απλά δονητικά σήματα, όχι μόνο ο ήχος δεν αλληλεπιδρά με τη ζωή, αλλά την συντηρεί και την αναπτύσσει. Λειτουργεί ως αγωγός της συνειδητής πρόθεσης μεταξύ των ανθρώπων, κοινωνιών και ολόκληρων πολιτισμών.»
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:  Δανάη Πλειάδεια

September 24, 2013

MONSTER MAGNET: Ακούστε ένα νέο τραγούδι

Οι Monster Magnet κυκλοφορούν στις 15 Οκτωβρίου το νέο τους album με τίτλο "Last Patrol". Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα κομμάτι από αυτό το album που φέρει τον τίτλο "Mindless Ones". 

Ακούστε το τραγούδι του STING μαζί με τον BRIAN JOHNSON των AC/DC!!!

Όσο και αν ακούγετε παράξενο, ο τραγουδιστής των AC/DC Brian Johnsonσυνεργάστηκε με τον STING για ένα κομμάτι στο νέο άλμπουμ του τελευταίου με τίτλο "The Last Ship" το οποίο κυκλοφορεί επίσημα αύριο, 24 Σεπτεμβρίου 2013. Το κομμάτι "Sky Hooks and Tartan Paint" περιλαμβάνεται στη Super Deluxe έκδοση του άλμπουμ η οποία περιλαμβάνει οκτώ μπόνους κομμάτια.

πηγη

Dream Theater - "Dream Theater"- Η πιο "μεταλλική" επιστροφή του φθινοπώρου!

H Roadrunner Records ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου album των Dream
Theater. “DREAM THEATER” στις 24 Σεπτεμβρίου– η πρώτη ομώνυμη συλλογή τραγουδιών της υποψήφιας για GRAMMY® μπάντας, στην σχεδόν 30χρονη καριέρα τους.
Το “DREAM THEATER” ηχογραφήθηκε στα Cove City Sound Studio του Glen Cove, στην Νέα Υόρκη, με τον κιθαρίστα-ιδρυτικό μέλος John Petrucci στην παραγωγή και τον θρύλο των rock παραγωγών Richard Chycki (Aerosmith, Rush) στην τελική επεξεργασία του ήχου. Το album αυτό αποτελεί ένα νέο, μαγικό ταξίδι από μια μπάντα που έχει αποδείξει πως αγαπάει την περιπέτεια και είναι το πρώτο που έχουν γράψει και ηχογραφήσει με τον drummer Mike Magini να γίνεται ενεργό μέλος της ομάδας από την αρχή.
«Βλέπω κάθε νέο album σαν μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε από την αρχή» λέει ο ο Petrucci. «Επιδιώκουμε κάθε φορά να χτίσουμε ή να βελτιώσουμε μια κατεύθυνηση που έχει εξελιχθεί μέσα στο πέρασμα του χρόνου, ή και να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Aυτό είναι το πρώτο ομότιτλο album της καριέρας μας και δεν μπορώ να φανταστώ μια πιο δυνατή και πιο ξεκάθαρη δήλωση της καλλιτεχνικής μας ιδιότητας. Έχουμε πλέον εξερευνήσει όλα τα στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς, από τα επικά και πιο «έντονα» μέχρι τα πιο ατμοσφαιρικά και κινηματογραφικά. Είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι από ποτέ για τo «Dream Theather» και ανυπομονούμε να το ακούσετε.»
To “DREAM THEATER” κυκλοφορεί σε: CDs, Διπλό Βινύλιο 180 γραμμαρίων, box-set (limited edition


SEPULTURA: Ακούστε ένα νέο κομμάτι

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το νέο κομμάτι των Sepultura, “The Age Of The Atheist”, το οποίο είναι παρμένο από το επερχόμενο album “The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart”, που κυκλοφορεί στα τέλη του επόμενου μήνα από την Nuclear Blast.



πηγη



September 23, 2013

Since I've Been Loving You - Otis Clay

 Η σημερινή μουσική πρόταση κυκλοφόρησε το 1999 μια καταπληκτική διασκευή στο τραγούδι των Led Zeppelin από τον Otis Clay..Καλημέρες!!

Working from seven to eleven every night,It really makes life a drag, I don't think that's right.I've really, really been the best of fools, I did what I could.'Cause I love you, baby, How I love you, darling, How I love you, baby,How I love you, girl, little girl.But baby, Since I've Been Loving You. I'm about to lose my worried mind, oh, yeah.
 
Everybody trying to tell me that you didn't mean me no good.I've been trying, Lord, let me tell you, Let me tell you I really did the best I could.I've been working from seven to eleven every night, I said It kinda makes my life a drag.Lord, that ain't right...Since I've Been Loving You, I'm about to lose my worried mind.
 
Said I've been crying, my tears they fell like rain,Don't you hear, Don't you hear them falling,Don't you hear, Don't you hear them falling.
 
Do you remember mama, when I knocked upon your door?I said you had the nerve to tell me you didn't want me no more, yeahI open my front door, hear my back door slam,You must have one of them new fangled back door man.
 
I've been working from seven, seven, seven, to eleven every night, It kinda makes my life a drag...Baby, Since I've Been Loving You, I'm about to lose, I'm about lose to my worried mind.

September 22, 2013

Vangelis - We were all uprooted 1973

Από το τρίτο solo άλμπουμ του Βαγγέλη Παπαθανασίου Earth <1973> η σημερινή μουσική πρόταση με τίτλο We were all uprooted...
Καλή Κυριακή!

We were all uprooted
The earth was stolen from beneath our feet
We became a Diaspora
An unnamed nation of bastards
We channeled our roots to the pulse of light
deep within the galaxies of our mind
Our breath was the sky
Our dreams were water
We claimed the wilderness
We recognized each other

September 21, 2013

10 αλήθειες για να είσαι άνθρωπος

1. Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς, αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.
2. Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που ονομάζεται “ζωή”.
3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία δοκιμών, λαθών και πειραματισμών. Τα «αποτυχημένα» πειράματα είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο είναι και τα πειράματα που τελικά «πέτυχαν».
4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Ένα μάθημα θα σου παρουσιαστεί με διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο.
5. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Δεν υπάρχει καμία περίοδος της ζωής σου που δεν περιλαμβάνει μαθήματα. Αν είσαι ζωντανός, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα.
6. Το “εκεί” δεν είναι καλύτερο μέρος από το “εδώ”. Όταν το “εκεί” έχει γίνει “εδώ”, απλά θα αποκτήσεις ένα άλλο “εκεί” που θα μοιάζει πάλι καλύτερο από το “εδώ”.
7. Οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς καθρέφτες σου. Δεν μπορείς να αγαπήσεις ή να μισήσεις κάτι σχετικά με ένα άλλο πρόσωπο εκτός και αν αντανακλά κάτι που αγαπάς ή μισείς στον εαυτό σου.
8. Το τι θα κάνεις την ζωή σου, εξαρτάται από εσένα. Έχεις όλα τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεσαι. Τι τι θα κάνεις με αυτά εξαρτάται από εσένα. Η επιλογή είναι δική σου.
9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις, να ακούσεις και να εμπιστευτείς.
10. Θα τα ξεχάσεις όλα αυτά.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Cherie Carter-Scott, “Ten Rules for Being Human“.


πηγη

Κάποιος….

-κάποιος είναι πολύ περήφανος για σένα
-κάποιος σε σκέφτεται
-κάποιος σε νοιάζεται
-κάποιος σε επιθύμησε
-κάποιος θέλει να σου μιλήσει
-κάποιος θέλει να είναι μαζί σου
-κάποιος ελπίζει ότι δεν έχεις προβλήματα
-κάποιος σε ευγνωμονεί για τη στήριξη που του έχεις δώσει
-κάποιος θέλει να σου κρατήσει το χέρι
-κάποιος θέλει να είσαι ευτυχισμένος
-κάποιος γιορτάζει τις δικές σου νίκες
-κάποιος θέλει να σου δώσει ένα δώρο
-κάποιος νομίζει ότι είσαι ένα δώρο
-κάποιος θέλει να σε αγκαλιάσει
-κάποιος σε αγαπάει
-κάποιος θαυμάζει τη δύναμή σου
-κάποιος σε σκέφτεται και χαμογελάει
-κάποιος θέλει να σου πει τον πόνο του
-κάποιος θέλει να βγει έξω μαζί σου και να διασκεδάσετε παρέα
-κάποιος θα έκανε τα πάντα για σένα
-κάποιος θέλει να σε προστατέψει
-κάποιος σε ευγνωμονεί που τον συγχώρησες
-κάποιος προσεύχεται για σένα
-κάποιος θέλει να μοιραστεί τα όνειρά του μαζί σου
-κάποιος εκτιμά τις συμβουλές σου
-κάποιος θέλει να ξέρει ότι τον αγαπάς χωρίς όρους
-κάποιος θέλει να σου πει πόσο πολύ νοιάζεται για σένα
-κάποιος θέλει να τον κρατήσεις στα χέρια σου
-κάποιος ευγνωμονεί το Θεό για τη φιλία και την αγάπη σου


-κάποιος ανυπομονεί να σε ξαναδεί
-κάποιος σε αγαπά έτσι όπως είσαι
-κάποιος θέλει να ξέρεις ότι είναι εκεί μόνο για σένα
-κάποιος είναι ευτυχισμένος που είναι φίλος σου
-κάποιος σε εμπιστεύεται
-κάποιος χρειάζεται τη συμπαράστασή σου
-κάποιος χρειάζεται να του στείλεις αυτές τις γραμμές
-κάποιος θα κλάψει μόλις διαβάσει αυτό το κείμενο
-κάποιος ακούει ένα τραγούδι και σε σκέφτεται.

Από τον Jim Paterson, Ελεύθερη μετάφραση Άκης Αγγελάκης.

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music