August 22, 2013

Σήμερα στις 10 το βραδυ στον αέρα η εκπομπή Rockανίζοντας

Σήμερα στις 10 το βραδυ στον αέρα η εκπομπή Rockανίζοντας
σε ένα μικρό αφιέρωμα στη Soul μουσική δεκαετίας 60 και 70

Στο μικρόφωνο ο Δημήτρης <Ταξιδευτής>

Brule-Faded Glory

Η Σημερινή μουσική πρόταση απο το Ράδιο Ταξιδευτές είναι από τον αγαπημένο χώρο των Native American Indians


August 21, 2013

Hermann Hesse


Ράδιο Ταξιδευτές 
feel the music deep inside \♫/

Σε όλο τον κόσμο

Σε όλο τον κόσμο, όλοι αυτοί οι αποκαλούμενοι άγιοι, έχουν υποστηρίξει ότι η σχέση με μια γυναίκα είναι κάτι εντελώς λάθος. Λένε ότι δεν μπορείς να γνωρίσεις τον Θεό, εάν απολαμβάνεις το σεξ, κι έτσι το παραμερίζουν, αν και τους τρώει τα σωθικά. Γιατί καθώς αρνούνται την σεξουαλικότητα, είναι σαν να βγάζουν τα μάτια τους και να κόβουν τη γλώσσα τους γιατί αρνούνται όλη την ομορφιά της γης. Έχουν στεγνώσει την καρδιά και το νου τους· είναι αποστεγνωμένα ανθρώπινα πλάσματα, γιατί έχουν βγάλει από τη ζωή τους την ομορφιά, γιατί η ομορφιά είναι συνδεδεμένη με την γυναίκα. 
Κρισναμουρτι

August 20, 2013

Σήμερα στις 10 το βραδυ στον αέρα η εκπομπή Rockανίζοντας

Σήμερα στις 10 το βραδυ στον αέρα η εκπομπή Rockανίζοντας

Στο μικρόφωνο ο Δημήτρης <Ταξιδευτής>

Lazarus- Porcupine Tree

Η σημερινή μουσική πρόταση της ημέρας..Την καλημέρα μου!!

As the cheerless towns pass my windowI can see a washed out moon through the fog
And then a voice inside my head breaks the analogue
And says


"Follow me down to the valley below
You know moonlight is bleeding from out of your soul"
I survived against the will of my twisted folk
But in the deafness of my world the silence broke
And said
"Follow me down to the valley below
You know moonlight is bleeding from out of your soul"
"Follow me down to the valley below
You know moonlight is bleeding from out of your soul"
"My David, don't you worry, this cold world is not for you
So rest your head upon me, I have strength to carry you"
Ghosts of the twenties rising
Golden summers just holding you
"Follow me down to the valley below
You know moonlight is bleeding from out of your soul"
"Follow me down to the valley below
You know moonlight is bleeding from out of your soul
Come to us, Lazarus, it's time for you to go"

Περιμένοντας τὸ βράδυ

Δὲν ξέρω πῶς, δὲν ξέρω ποῦ, δὲν ξέρω πότε, ὅμως τὰ βράδια

κάποιος κλαίει πίσω ἀπὸ τὴν πόρτα
κι ἡ μουσικὴ εἶναι φίλη μας – καὶ συχνὰ μέσα στὸν ὕπνο
ἀκοῦμε τὰ βήματα παλιῶν πνιγμένων ἢ περνοῦν μὲς
στὸν καθρέφτη πρόσωπα
ποῦ τὰ εἴδαμε κάποτε σ᾿ ἕνα δρόμο ἡ ἕνα παράθυρο
καὶ ξανάρχονται ἐπίμονα
σὰν ἕνα ἄρωμα ἀπ᾿ τὴ νιότη μᾶς – τὸ μέλλον εἶναι ἄγνωστο
τὸ παρελθὸν ἕνα αἴνιγμα
ἡ στιγμὴ βιαστικὴ κι ἀνεξήγητη.
Οἱ ταξιδιῶτες χάθηκαν στὸ βάθος
ἄλλους τοὺς κράτησε γιὰ πάντα τὸ φεγγάρι
οἱ καγκελόπορτες τὸ βράδυ ἀνοίγουνε μ᾿ ἕνα λυγμὸ
οἱ ταχυδρόμοι ξέχασαν τὸ δρόμο
κι ἡ ἐξήγηση θὰ ᾿ρθεῖ κάποτε
ὅταν δὲν θὰ χρειάζεται πιὰ καμία ἐξήγηση


Ά, πόσα ρόδα στὸ ἡλιοβασίλεμα – τί ἔρωτες Θέε μου, τί ἡδονὲς
τί ὄνειρα,
ἂς πᾶμε τώρα νὰ ἐξαγνιστοῦμε μὲς στὴ λησμονιά.

Τασος Λειβαδιτης

August 19, 2013

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον παράδεισο και στην κόλαση;

Ένας αρχαίος κινέζικος θρύλοςλέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του:«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;» Ο δάσκαλος του απάντησε: «Πολύ μικρή κι ωστόσο, έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την Κόλαση».

Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μια μεγάλη χύτρα με ρύζι.
Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή κι έφτανε ως τη χύτρα.
Κάθε κουτάλι, όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα. Η απελπισία και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή. «Έλα» είπε ο δάσκαλος λίγο μετά.
«Τώρα θα σου δείξω τον Παράδεισο»
Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο,υπήρχε η χύτρα του ρυζιού, η ομάδα ανθρώπων, τα ίδια μακριά κουτάλια, όμως εκεί όλοι ήταν ευτυχισμένοι και χορτάτοι.
«Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. «Γιατί είναι τόσο ευτυχισμένοι εδώ ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια;»
«Δεν το κατάλαβες;», χαμογέλασε ο δάσκαλος. «Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ έμαθαν όλοι να ταΐζουν ο ένας τον άλλον»

πηγη

Γύρισε την πλάτη σου στην ύλη και το Σύμπαν θα σε φροντίσει

Μας έμαθαν πως αν χάσουμε το σπίτι μας από την τράπεζα ή την εφορία θα είναι κάτι ανεπανόρθωτο,
οπότε, δούλευε άνθρωπε να πληρώνεις φόρους που δεν σου αναλογούν, μην πάνε και χαμένοι οι κόποι μιας ζωής…
Λες και η μητέρα Γη δε θα ανοίξει την αγκαλιά της να σε φιλοξενήσει και το Σύμπαν να σκύψει από πάνω σου και να ντύσει κάθε ανθρώπινη ανάγκη.
Και μέσα από αυτή την πρόκληση, θα ξεπηδήσει η οργανωμένη κοινότητα των ανθρώπων που θα βασίζεται στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, θα κάνει πέρα όλες τις προσωπικότητες που κρατούν την ψευδαίσθηση του κόσμου, γυρνώντας την πλάτη σε όλους όσους παίρνουν τα σπίτια για να τα μετατρέψουν σε άδεια, αραχνιασμένα κουτιά.
Και η ανθρώπινη ζωή ανακατεμένη με την ενέργεια του Σύμπαντος, θα απλώνεται έξω από τα κουτιά. Και όσοι θα εξακολουθούν να ζουν μέσα σε αυτά, θα δουν πως δεν τους χωράνε πια και θα βγουν έξω να ανταμώσουν τους άλλους.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Μας έμαθαν πως αν δεν προστατέψουμε την περιουσία μας, θα την χάσουμε, οπότε, αγόραζε άνθρωπε μπάρες ασφαλείας για τις πόρτες σου, κάνε ασφάλεια ζωής και κατοικίας, ασφάλισε τον τάδε διάσημο πίνακα ή τα διάσημα πόδια που φέρνουν λεφτά.
Για να ανοίξουν οι καρδιές των ανθρώπων, βάζε έναν άγγελο σε κάθε πόρτα και δίπλα στο παιδί που στέλνεις στο σχολείο αντί να αγοράζεις κλειδαριές και να αγοράζεις ασφάλεια… συνεργάσου με τα μέσα που σου δίνει το Σύμπαν και εμπιστεύσου το.
Όσοι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστευθούν την ουσία του Εαυτού μέσα τους και ενώσουν τις καρδιές τους, τότε ο ίδιος ο κλέφτης θα ανοίξει και τη δική του καρδιά και θα πάρει μέρος στον κύκλο κρατώντας τα χέρια που άλλοτε λήστευε.
Και όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν πολλές φωτεινές ακτίνες μαζί, που θα χαϊδεύουν γελώντας τα σφαλιστά παραθύρια, μέχρι να ανοίξουν κι αυτά και να γίνουν όλα φως.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Μας έμαθαν να μη μιλάμε σε ξένους, πως όλοι όσοι μας πλησιάζουν θέλουν να μας εκμεταλλευτούν θέλοντας κάτι να πάρουν από εμάς, πως δεν υπάρχει αγνή πρόθεση, οπότε άνθρωπε, άρχισε να παρεξηγείς τα χαμόγελα και την ευγένεια και κρύψου πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το internet, προκειμένου να ξεδιπλώσεις πάθη και επιθυμίες.
Όποιος έχει το Σύμπαν μέσα του, γίνεται διάφανος, αλλάζοντας καρδιές ή αφήνει να περάσουν από μέσα του – χωρίς να τον βλάψουν – όσοι δεν έχουν μάθει να αγαπούν.
Όταν ζεις την ανθρώπινη ζωή σου δίχως την προσωπικότητα να κρατάει την ψευδαίσθηση του κόσμου ενεργή, το Σύμπαν κι εσύ είσαστε ένα, δημιουργώντας κάθε Ύπαρξη μόνο από αγάπη.
Και όταν η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που βιώνεις, εμποτίζει όλες τις καρδιές γιατί η ίδια η ανθρώπινη φύση έχει την τάση να ταξιδεύει προς τα εκεί που υπάρχει αγάπη και μόνο.
Βάλε στην άκρη το εγώ, ζήσε χωρίς τον χειρισμό της προσωπικότητας και θα γίνεις μια εστία αγάπης, αλλάζοντας τις καρδιές του κόσμου. Και θα εμπνεύσεις κι άλλους να κάνουν την ίδια αλλαγή μέσα τους.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Μας έμαθαν πως το να μην έχεις ερωτικό σύντροφο ή να έχεις σχέση με άτομα του ιδίου φύλου ή να αλλάζεις πολλούς συντρόφους δηλώνει ένα προβληματικό εαυτό, οπότε, άρχισε άνθρωπε να νιώθεις μέσα μας την πείνα του να βρεις ή να κρατήσεις με το ζόρι έναν σύντροφο, να κρύβεις τις ομοφυλοφιλικές σου τάσεις και να ντρέπεσαι να λες τον αριθμό των σχέσεων που έχεις κάνει.
Λες και το να αγαπάς μέσα από πολλούς ανθρώπινους τρόπους, συνήθειες και τάσεις, καθορίζουν ή λερώνουν το Σύμπαν που είσαι, προσπαθώντας να σε εντάξουν σε ένα σύστημα “κοινωνικής και σωστής συμπεριφοράς”, με φυτεμένα συστήματα πεποίθησης.
Και αν παρεκκλίνεις από αυτή τη συμπεριφορά, γίνεσαι το θήραμα των ίδιων των ανθρώπων που ζουν στην ψευδαίσθηση, θύματα του ίδιου σου του είδους.
Βάλε μεγάφωνο στην καρδιά σου και θα ακουστεί πάνω από όλες τις φωνές. Πού σου λέει να πας;
Μείνε μόνος αν είναι επιλογή σου ή μέχρι να βρεις αυτό το συγκεκριμένο που ψάχνεις, αγάπησε το ανθρώπινο φύλο με το οποίο νιώθεις άνετα, κάνε όσες σχέσεις θέλεις δίχως να υπόσχεσαι περισσότερα από όσα μπορείς να δώσεις – να παίζεις τίμια πάντα και μην πληγώνεις τις καρδιές των ανθρώπων.
Να τιμάς την αγάπη σε κάθε μορφή της και όλα τα φυτεμένα συστήματα πεποίθησης θα σπάσουν, δίνοντας ανάσα στους ανθρώπους.
Όπου υπάρχει αγάπη χωρίς έλεγχο και εκμετάλλευση, είναι ελευθερία από την ψευδαίσθηση. Πριν μάθεις να αγαπάς με ανιδιοτέλεια και να γίνεις ο ίδιος αγάπη, βίωσε την αγάπη που μπορεί να σου δώσει η ανθρώπινη φύση σου σε όλες τις μορφές της.
Κάνε την αρχή και μη φοβάσαι.
Κι αν φοβάσαι να κάνεις κάτι από όλα αυτά, πάρε τον φόβο σου αγκαλιά και κάνε το πρώτο βήμα με θάρρος… είναι καλύτερα από το να μένεις ακίνητος βλέποντας με θλίψη την ύλη γύρω σου να αλλάζει ή να προσπαθούν άλλοι να σε στριμώξουν σε αυτήν, ενώ εσύ προσπαθείς να γαντζωθείς πάνω της.
Να πηγαίνεις με τη ροή. Η ύλη αλλάζει συνεχώς ενώ η ουσία του Εαυτού μέσα σου παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή, ακριβώς όπως ήταν πριν κι από την αυγή του Σύμπαντος και των κόσμων.
Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου.

Endorphin - Lila

Close your eyes
Open your heart Follow me I'll be waiting Let me be waiting An we will fly like angels Like an angel Fly... I'll be waiting Fly... Open your eyes, I love you I love you Please.. I'll be waiting And we will fly like angels Like an angel Find me... I will see you in my dreams



August 18, 2013

Τίποτα... κοιμήσου. Εμείς τελειώσαμε. Δεν έχει δάκρυα πια. Κλαίνε όσοι στο βάθος ακόμη ελπίζουν...

Τ. Λειβαδίτης

Lunatic Soul - lunatic soul

Η σημερινή μουσική πρόταση της ημέρας από το Ράδιο Ταξιδευτές μας έρχεται από την Πολωνία και τους Lunatic Soul

I can't describe what's going on with me
A different nature moving rapidly
Being halfway here
And halfway somewhere else

My whole life starts to flash in front of me
I'm overwhelmed in joy, quiet and peace
All words I know are three-dimensional
I feel all troubles are gone
I feel all troubles are gone

Timelessness,
Ineffability
I glimpse the spirits of my relatives
I see the others
The being of light
Shifting through a tunnel, long and dark

I regret all those things that I had left undone
And I wish I could fix everything that was wrong
I wish I could tell you how sorry I am
This is not the end
It's the start of something that I'm really scared of
That I'm scared to life
I'm scared to life
I'm scared to life
I'm scared to life

August 17, 2013

Κι όταν βρεθείς στον ποταμό της Αλήθειας, θέλοντας να σβήσεις την δίψα σου, να σεβαστείς και να μιμηθείς το Ιερό άλογο. Μην κυληστείς σαν το γουρούνι μέσα στα νερά, και τα θολώσεις με το μίασμα σου... Γονάτισε ευλαβικά, στο ένα πόδι για ναείσαι έτοιμος να σηκωθείς γοργά σαν έρθει εχθρός. Βαλε και πλύνε χέρια και πρόσωπο για να σαι καθαρός, κι ύστερα πιες φέρνοντας την φούχτα σου στα χείλη...Δείξε έτσι τον σεβασμό στον ποταμό και την ταπείνωση σε εκείνον που τον έφερε μπροστά σου... 
(Nostalgos)

August 16, 2013

Ράδιο Ταξιδευτές


Ράδιο Ταξιδευτές 
feel the music deep inside \♫/

ΚΑΡΜΑ Το χρέος

Η μουσική πρόταση της ημέρα έρχεται απο το συγκρότημα Karma
Νίκος Καζαντζάκης: " Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν' αρνιέσαι ότι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν είναι να ΄σαι ελεύτερος , παρά να μάχεσαι για ελευτερία. 
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Μέσα απ' τις στάχτες σου ξυπνάς
με τις Αμαδρυάδες
κι έναν ανεκπλήρωτο χρησμό δελφικό στους αιώνες
Κι όταν σου σπέρνουν στο κορμί
πολέμους κ εφιάλτες
εσύ Αλέξανδρους γεννάς και Παρθενώνες

Πιο πάνω απ' τα παλάτια των Θεών
πιο πέρα από το χρόνο ταξιδεύεις
στη χούφτα σου οι ψυχές των αστεριών
στα βλέφαρά σου ο κόσμος πες μου
ποια προσευχή, σε χωράει , ποια φωτιά σε οδηγεί!

Είναι το βλέμμα σου φωτιά
είναι το φως σου, φως μου
σ έναν ανεκπλήρωτο χρησμό δελφικό στους αιώνες
Κι όταν λυγίσω κ χαθώ, γίνεσαι εσύ οδηγός μου
στεφανωμένη με ελιά, και Μαραθώνες
Νίκος Καζαντζάκης:" Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει."

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music