August 17, 2013

Κι όταν βρεθείς στον ποταμό της Αλήθειας, θέλοντας να σβήσεις την δίψα σου, να σεβαστείς και να μιμηθείς το Ιερό άλογο. Μην κυληστείς σαν το γουρούνι μέσα στα νερά, και τα θολώσεις με το μίασμα σου... Γονάτισε ευλαβικά, στο ένα πόδι για ναείσαι έτοιμος να σηκωθείς γοργά σαν έρθει εχθρός. Βαλε και πλύνε χέρια και πρόσωπο για να σαι καθαρός, κι ύστερα πιες φέρνοντας την φούχτα σου στα χείλη...Δείξε έτσι τον σεβασμό στον ποταμό και την ταπείνωση σε εκείνον που τον έφερε μπροστά σου... 
(Nostalgos)

August 16, 2013

Ράδιο Ταξιδευτές


Ράδιο Ταξιδευτές 
feel the music deep inside \♫/

ΚΑΡΜΑ Το χρέος

Η μουσική πρόταση της ημέρα έρχεται απο το συγκρότημα Karma
Νίκος Καζαντζάκης: " Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν' αρνιέσαι ότι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν είναι να ΄σαι ελεύτερος , παρά να μάχεσαι για ελευτερία. 
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Μέσα απ' τις στάχτες σου ξυπνάς
με τις Αμαδρυάδες
κι έναν ανεκπλήρωτο χρησμό δελφικό στους αιώνες
Κι όταν σου σπέρνουν στο κορμί
πολέμους κ εφιάλτες
εσύ Αλέξανδρους γεννάς και Παρθενώνες

Πιο πάνω απ' τα παλάτια των Θεών
πιο πέρα από το χρόνο ταξιδεύεις
στη χούφτα σου οι ψυχές των αστεριών
στα βλέφαρά σου ο κόσμος πες μου
ποια προσευχή, σε χωράει , ποια φωτιά σε οδηγεί!

Είναι το βλέμμα σου φωτιά
είναι το φως σου, φως μου
σ έναν ανεκπλήρωτο χρησμό δελφικό στους αιώνες
Κι όταν λυγίσω κ χαθώ, γίνεσαι εσύ οδηγός μου
στεφανωμένη με ελιά, και Μαραθώνες
Νίκος Καζαντζάκης:" Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει."

August 15, 2013

η γνώμη των άλλων

Ένας άντρας μπαίνει σε ένα τραίνο που έγραφε ότι πηγαίνει στο Λονδίνο. Ρωτάει έναν άνθρωπο που
καθόταν μέσα στο βαγόνι : «Αυτό το τραίνο πηγαίνει στο Λονδίνο;». Ο άνθρωπος λέει «ναι», αλλά επειδή διαβάζει την εφημερίδα του, η απάντηση του ακούστηκε κάπως αβέβαιη, οπότε ο άνδρας δεν πείθεται. Ξαναρωτάει τον ίδιο άνθρωπο: «Κύριε, όντως πηγαίνει στο Λονδίνο;» Ο άλλος απαντάει θυμωμένα επειδή αναγκάζεται να διακόψει το διάβασμα της εφημερίδας: «Ναι, όντως πηγαίνει στο Λονδίνο».
Ένας άλλος επιβάτης ρωτάει τον αβέβαιο άντρα: «Δεν ξέρεις να διαβάζεις; Παντού γράφει ότι το τραίνο πηγαίνει στο Λονδίνο!» Τελικά ο άντρας πείθεται και ετοιμάζεται να καθίσει, ενώ το τραίνο είναι έτοιμο να φύγει. Εκείνη τη στιγμή ένας αργοπορημένος επιβάτης μπαίνει τρέχοντας στο βαγόνι, χωρίς να διαβάσει που πηγαίνει και ρωτάει τον άντρα της ιστορίας: «Αυτό το τραίνο πηγαίνει στο Λονδίνο;» Κι ο άντρας απαντάει: «Ωχ, όχι ρε γαμώτο, με κάνατε πάλι να μην είμαι σίγουρος!»
Αυτό ακριβώς κάνουμε οι περισσότεροι με τον εαυτό μας. Η γνώμη οποιουδήποτε άλλου μπορεί να μας κάνει να αμφιβάλουμε για την αξία μας. Περιμένουμε την άποψη των άλλων ως επιβεβαίωση για να νοιώσουμε όμορφοι, για να νοιώσουμε καλοί, για να νοιώσουμε ιδιαίτεροι. Το ίδιο το γεγονός ότι ζητάμε την γνώμη τους, δείχνει ότι μέσα μας ταλαντευόμαστε, ότι δεν στηριζόμαστε στον εαυτό μας και χρειαζόμαστε στήριγμα από τους άλλους. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουμε την πραγματική φύση μας. Αν η ζωή σου εξαρτάται από την έγκριση των άλλων, τότε ζεις μια ζωή ψεύτικη, μη αυθεντική κι εσύ γίνεσαι μίζερος και δυστυχισμένος. Η ζωή σου μπορεί να είναι αυθεντική μόνο όταν δεν σκοτίζεσαι για το τι λένε οι άλλοι. Όταν απλώς ασχολείσαι με αυτό που θέλεις πραγματικά να φτάσεις εσύ και όχι με αυτό που προσδοκούν ή εγκρίνουν οι άλλοι για σένα.
Ο άνθρωπος που είναι υγιής δεν σκοτίζεται για τους άλλους αλλά επίσης δεν έχει και καμιά κρίση για τους άλλους. Δεν ζητάει την γνώμη κανενός και δεν κρίνει ποτέ κανέναν. Είναι η δική τους ζωή και τελικά εκείνοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν. Αν θέλουν να είναι δημιουργικοί ωραία. Αν επιζητούν χρήματα και υλικές απολαύσεις πολύ καλά κάνουν. Αν θέλουν να ζήσουν με τρέλα την κάθε στιγμή ακόμη πιο ωραία.
Ο Θεός εξάλλου ποτέ δεν ήταν προϊόν που μπορείς να αγοράσεις. Ο Θεός ήταν πάντοτε για τους τρελούς, για εκείνους που δεν ικανοποιούνται με χρήματα, με κύρος, με εξουσία, για ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το εφήμερο, με το απατηλό.
Ο κόσμος όμως είναι τακτοποιημένος μέσα στην αυταπάτη κι όποτε κάποιος ξεφύγει από τον κύκλο τους, αρχίζουν όλοι να φωνάζουν δυνατά πως έχει τρελαθεί. Αυτό συμβαίνει απλώς για να προστατέψουν τον εαυτό τους γιατί αν εσύ είσαι σωστός τότε εκείνοι πρέπει να είναι λάθος. Ολόκληρη η ζωή τους διακυβεύεται κι ασφαλώς εκείνοι είναι η πλειοψηφία.
πηγη

Ράδιο Ταξιδευτές


Ράδιο Ταξιδευτές 
feel the music deep inside \♫/

August 13, 2013

"Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ"-ΙΝΔΙΑΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό τα χρώματα του κόσμου άρχισαν να τσακώνονται. Όλα υποστήριζαν πως ήταν τα καλύτερα, τα πιο σπουδαία, τα πιο χρήσιμα, τα πιο αγαπητά.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ άρχισε με ξεκάθαρη φωνή : Εγώ είμαι το πιο σπουδαίο χρώμα. Είμαι το σύμβολο της ζωής και της ελπίδας. Εμένα διάλεξαν για να δώσουν χρώμα στο γρασίδι, στα δένδρα, στα φύλλα … χωρίς εμένα τα ζώα θα πέθαιναν. Κοιτάξτε στην φύση και θα δείτε πως βρίσκομαι παντού και υπερτερώ.
Το ΜΠΛΕ τον διέκοψε απότομα : Εσύ το μόνο που σκέπτεσαι είναι η γη. Για σκέψου όμως τον ουρανό και την θάλασσα. Το νερό είναι η βάση της ζωής και ο ουρανός είναι αυτός που δίνει την αίσθηση του χώρου, την γαλήνη και την ειρήνη. Χωρίς την ειρήνη μου δεν θα ήσασταν τίποτε.
Το ΚΙΤΡΙΝΟ κρυφογέλασε : Είσαστε τόσο σοβαροί και βαρετοί. Εγώ φέρνω το γέλιο, τη χαρά και την ζεστασιά στον κόσμο. Ο ήλιος είναι κίτρινος, το φεγγάρι είναι κίτρινο, τα αστέρια είναι κίτρινα. Κάθε φορά που κοιτάς το λουλούδι ενός ολοκίτρινου ήλιου όλος ο κόσμος αρχίζει να χαμογελά. Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε χαρά και διασκέδαση.
To ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ δεν κρατιόταν άλλο : Εγώ είμαι το χρώμα της υγεία και της δύναμης. Μπορεί να είμαι λιγοστό στην γη αλλά είμαι πολύτιμο … γιατί εξυπηρετώ τις ανάγκες της ανθρώπινης ζωής. Σκεφτείτε τα φρούτα, πορτοκάλια, μάνγκος, καρότα. Όταν το σούρουπο γεμίζω με το χρώμα μου τον ουρανό, η ομορφιά μου είναι μοναδική. Κανείς δεν δίνει πεντάρα γα σας τότε.
Το ΚΟΚΚΙΝΟ έσκασε από το κακό του : Εγώ είμαι πάνω απ’ όλους σας. Εγώ είμαι το αίμα – η ζωή είναι το αίμα. Είμαι το χρώμα του κινδύνου και της γενναιότητας. Πάντα μάχομαι για τα ιδανικά. Φέρνω την φωτιά στο αίμα. Χωρίς εμένα η γη θα ήταν κρύα όπως το φεγγάρι, χωρίς ζωή. Είμαι το χρώμα του πάθους, της αγάπης, το κόκκινο τριαντάφυλλο, η πανσέτα, η όμορφη παπαρούνα
Το ΠΟΡΦΥΡΟ σηκώθηκε όσο πιο ψηλά μπορούσε : Εγώ είμαι το χρώμα της βασιλείας και της δύναμης. Βασιλιάδες, αρχηγοί, επίσκοποι όλοι τους εμένα διάλεξαν γιατί εγώ είμαι το χρώμα της εξουσίας και της σοφίας. Οι άνθρωποι δεν με αμφισβητούν. Υπακούουν και υποτάσσονται.
Το ΛΟΥΛΑΚΙ μίλησε σιγανά και ήρεμα αλλά με πείσμα : Μην με ξεχνάτε. Είμαι κι εγώ εδώ. Είμαι το χρώμα της σιωπής. Φαίνομαι λίγο και περνώ απαρατήρητο αλλά χωρίς εμένα όλοι σας γίνεστε κενοί, χωρίς περιεχόμενο. Εγώ εκπροσωπώ την σκέψη και την διανόηση. Με χρειάζεστε για να υπάρχει ισορροπία και αντίθεση, για την προσευχή το σούρουπο και την εσωτερική γαλήνη.
Έτσι συνέχιζαν τα χρώματα το τσάκωμα, με το καθένα να είναι σίγουρο για την υπεροχή του. Και το τσάκωμα εξελίχθηκε σε μεγάλο καυγά.
Ξαφνικά αστραπές έσκισαν τον ουρανό και βροντές τάραξαν τη γη και άρχισε ένας τρομερός κατακλυσμός. Τα χρώματα κουλουριάστηκαν από το φόβο τους και κόλλησαν μεταξύ τους ζητώντας προστασία και κουράγια το ένα με τ΄ άλλο. Μέσα σ΄αυτό τον χαλασμό η βροχή μίλησε με δυνατή φωνή.
-Χαζά και ψωροπερήφανα χρώματα. Δεν ντρέπεστε να τσακώνεστε ποιο είναι το καλλίτερο για να επιβληθεί στ’ άλλα !! Ακόμα δεν έχετε καταλάβει πως σας έχουν φτιάξει για ένα λόγο εξαιρετικό, μοναδικό και διαφορετικό ;
Ενώστε τα χέρια σας και ελάτε προς εμένα.
Υπακούοντας την βροχή ένωσαν τα χέρια τους και μαζεμένα προχώρησαν.
- Από τώρα και στο εξής όταν θα βρέχει το καθένα από σας θα απλώνεται στον ουρανό σε ένα τόξο από χρώματα για να δείχνετε πως είστε φτιαγμένοι να ζείτε ειρηνικά.

Το ουράνιο τόξο συμβολίζει την ελπίδα του αύριο.

August 12, 2013

feel the music deep inside \♫/

Ινδιάνικη μουσική για τις επόμενες δυο ώρες!!!!

"Ταξίδι στο Ιξτλάν"

"Βρίσκομαι τόσο μακριά από τον ουρανό όπου γεννήθηκα. Απέραντη νοσταλγία δυναστεύει τις σκέψεις μου. Τώρα που είμαι τόσο μόνος και θλιμμένος σαν φύλλο στον άνεμο, μερικές φορές μου έρχεται να κλαίω και μερικές θέλω να γελάω με λαχτάρα".

"Ταξίδι στο Ιξτλάν", Carlos Castaneda

August 11, 2013

Tina Turner - Sarvesham Svastir Bhavatu

Eυημερία ειρήνη πληρότητα ηρεμία ευτυχία.!!

Om Om Om
Sarvesham Svastir Bhavatu
Sarvesham Shantir Bhavatu
Sarvesham Poornam Bhavatu
Sarvesham Mangalam Bhavatu
Om, Shanti, Shanti, Shanti

Νυχτερινά Ταξίδια


Νυχτερινά Ταξίδια
από τις 12 μέχρι νωρίς το πρωί..
Ράδιο Ταξιδευτές 
feel the music deep inside \♫/

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music