March 14, 2013

A Music in my Soul - Dark Moor

I break down just thinking on dark swallows, 
I've not strength enough to fly away, 
So I could look like a kid who follows, 
Staggering, a serpentine long way.

When my anguish is becoming bigger, 
Only loneliness is my true friend, 
Then the shadows show their tragic figures, 
Day and night are equal in the end.

Now, I see
How I am free, 
Behind in the past, 
Time is running fast
From then to me.

I try, in despair, to find a reason
When I have collapsed under the rain, 
I have better wait on other season
To be able to stand up again.

Now, I see
How I am free, 
Behind in the past, 
Time is running fast
From then to me.

I'll never grieve, 
Never wail, 
Never be afraid of tomorrow, 
I'll never leave
Never fail
Nor give up facing my woe, 
No crying, 
Oh, no!, 
But listening to a music in my soul, 
In my soul.

In the nights of pain my dreams were livid, 
Wax portrayals which escaped with dawn, 
Now, remains a memory so vivid
As the rest of me that carries on... 

Now, I see
How I am free, 
Behind in the past, 
Time is running fast
From then to me.

I'll never grieve, 
Never wail, 
Never be afraid of tomorrow, 
I'll never leave
Never fail
Nor give up facing my woe, 
No crying, 
Oh, no!, 
But listening to a music in my soul, 
In my soul.

I'll never grieve, 
Never wail, 
Never be afraid of tomorrow, 
I'll never leave
Never fail
Nor give up facing my woe, 
No crying, 
Oh, no!, 
But listening to a music in my soul, 
In my soul.

I'll never mourn:
If I'll die, I was born.

I'll never grieve, 
Never wail, 
Never be afraid of tomorrow, 
I'll never leave
Never fail
Nor give up facing my woe, 
No crying, 
Oh, no!, 
But listening to a music in my soul, 
In my soul.

I'll never grieve, 
Never wail, 
Never be afraid of tomorrow, 
I'll never leave
Never fail
Nor give up facing my woe, 
No crying, 
Oh, no!, 
But listening to a music in my soul, 
In my soul. 


March 13, 2013

Ράδιο Ταξιδευτές ...Καλώς ήρθατε...

Το Ράδιο Ταξιδευτές είναι ενα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο το πάλευα αρκετό καιρό μεχρι να καταφερω να κανω οτι εκανα με τη βοήθεια σημαντικών φίλων ... Σκοπός του είναι το μοίρασμα της μουσικής η παρέα που πηγάζει απο αυτή, ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να καταφέρουμε να το φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε γι αυτό να μας συγχωρέσετε  κάποιες ατέλειες που υπάρχουν και με τη βοήθεια των παιδιών που συνεργάζονται με το ραδιόφωνο και φυσικά με τη δική σας ελπίζουμε να σας χαρίζουμε όμορφες μουσικές στιγμές...Aς συνεχιστεί το ταξίδι μας ...μουσικό και πνευματικό ...Καλό ταξίδι συνοδοιπόροι ας απολαύσουμε τη διαδρομή.. Καλώς ήρθατε καλή μας ακρόαση!!!Επισκεφτείτε τη σελίδα του σταθμού εδω 
Ράδιο Ταξιδευτές

March 11, 2013

Σχέσεις

Ο σύντροφος που έχουμε κάποια στιγμή, είναι ακριβώς αυτός που μας χρειάζεται και μας αξίζει , σε αυτό το στάδιο της ζωής μας. Ο σύντροφος μας είναι το μάθημά μας, ο πνευματικός δάσκαλός μας, το χέρι του Θεού. Ο σύντροφός μας είναι το μήνυμα μας σχετικά με το τι κάνουμε λάθος ή σωστά στη ζωή μας. Είναι η ευκαιρία να μάθουμε να αγαπάμε, να συγχωρούμε, να είμαστε δυνατοί και να έχουμε εσωτερική ηρεμία, άσχετα με το τι κάνει ο άλλος. Είναι η ευκαιρία μας να εξελιχθούμε συναισθηματικά και πνευματικά μέσα από την αγάπη, τη θυσία και τη συνεργασία. Είναι η ευκαιρία να δούμε το εγώ μας πιο καθαρά και να εργαστούμε για να το μετατρέψουμε σ’ ένα όχημα αγάπης και δημιουργικής αρμονίας πάνω στη Γη.


Ο άνθρωπος είναι σώμα, προσωπικότητα και ψυχή. Όταν ένα σώμα έλκεται από ένα άλλο σώμα υπάρχει σωματική έλξη που μπορεί να καταλήξει σε σεξουαλική επαφή. Όταν μια προσωπικότητα έλκεται από μια άλλη προσωπικότητα αυτό είναι έρωτας. Αγάπη είναι η έλξη ανάμεσα σε δύο πνεύματα. Όταν υπάρχει αγάπη μπορεί πολύ φυσικά να ακολουθήσει ο έρωτας ή το σεξ σαν εκδήλωση – στο επίπεδο της προσωπικότητας και του σώματος – της ενότητας που ήδη υπάρχει στο πνευματικό πεδίο. Όταν υπάρχει έρωτας ή σεξ χωρίς αγάπη, τότε μπορεί να υπάρχει και μια αίσθηση ενότητας αλλά, συνήθως, δημιουργούνται και πολλά προβλήματα. Η σωματική έλξη, ο έρωτας και οι αγάπη είναι προσπάθειες που κάνει ο άνθρωπος για να απαλύνει το αίσθημα της ξεχωριστότητας, της μοναξιάς ή του κενού, που υπάρχει μέσα του. Και τα τρία αυτά συναισθήματα εκφράζουν την ανάγκη της ψυχής να ενωθεί πάλι με τους άλλους, οι οποίοι είναι μέρη της αληθινής ύπαρξης : της παγκόσμιας ψυχής.

Αυτό που ονομάζουμε αγάπη, είναι στην πραγματικότητα σεξουαλική έλξη ή έρωτα, μια έλξη δηλαδή, ανάμεσα σε δυο σώματα και δυο προσωπικότητες. Η απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι, αν η άλλη προσωπικότητα ή τα δικά μας ενδιαφέροντα αρχίζουν να αλλάζουν, η αγάπη μας μαραίνεται και γίνεται απογοήτευση και κάποιες φορές θυμός, παράπονο, πίκρα ή εχθρότητα, κάτι που σημαίνει ότι η αγάπη μας δεν είναι μια αγάπη χωρίς όρους. Συνήθως ο συντονισμός είναι στο επίπεδο της προσωπικότητας μας και των αναγκών της και κάποιες φορές, σε τελείως σωματικό επίπεδο, στις ανάγκες δηλαδή που έχει το σώμα, και σπάνια σε πνευματικό επίπεδο. Αλλά, μόνα τους, το σεξ κι ο έρωτας σπάνια, αν όχι ποτέ, μπορούν να μας δώσουν την αίσθηση της ενότητας, αν δεν υπάρχει συγχρόνως αυτή η αγνή και αιώνια αγάπη, που ενώνει τις ψυχές και όχι μόνο τα σώματα και τις προσωπικότητες
.

Η αγάπη είναι ο τελικός και υψηλότερος σκοπός κάθε σχέσης. Όλα τα προβλήματα και οι δοκιμασίες που υπάρχουν στις σχέσεις, είναι απλά ευκαιρίες για να μάθουμε να αγαπάμε χωρίς όρους, λιγότερο εγωιστικά, χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα και χωρίς να επηρεαζόμαστε από το τι θα κάνει ο άλλος. Αυτή είναι η μεγάλη δοκιμασία και η ευκαιρία μιας σχέσης. Είναι σημαντικό όμως αυτή η αγάπη να μη περιοριστεί σ’ ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Γιατί στο Πνεύμα είμαστε όλοι Ένα. Είμαστε όλοι αδέλφια, ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια. Όλη η ανθρωπότητα πηγάζει από ένα αρχικό κύτταρο που ήταν η πρώτη ζωντανή εκδήλωση του πνεύματος. Η αγάπη για την οικογένειά μας και για τους αγαπημένους μας, πρέπει να απλώνεται συνέχεια προς μια όλο και πιο πλατιά ομάδα ανθρώπων.


Πολύ συχνά στην εποχή μας μπερδεύουμε την αγάπη με την προσκόλληση. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως αγαπούν, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά προσκολλημένοι σε κάποιον, γιατί τους προσφέρει ασφάλεια, ευχαρίστηση ή δύναμη ή γιατί ελπίζουν ότι θα τους τα προσφέρει. Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη. Γιατί όταν είμαστε προσκολλημένοι, θέλουμε να πάρουμε ή να δεχτούμε κάτι, είτε είναι πνευματικό, είτε συναισθηματικό, είτε ακόμα και σωματικό, τότε υποφέρουμε.


Ο τρόπος για να κάνει κάποιος μια σχέση πιο πνευματική, είναι να δει τον άλλο άνθρωπο σα μια θεϊκή ενσάρκωση, σαν ένα θείο σπινθήρα. Αν μπορούμε να θυμόμαστε κάθε λεπτό, ότι το αγαπημένο μας πρόσωπο, είναι μια ακόμη έκφραση του Θεού, δε θα κινδυνεύουμε να βυθιστούμε στην αγωνία, το φόβο, τη λύπη, τη ζήλεια ή το θυμό. Όταν βλέπουμε τον άλλο σαν πνεύμα, έχουμε λιγότερες πιθανότητες να μπλέξουμε σε παιχνίδια του «εγώ» μας, που έχουν σα βάση την ασφάλεια, τις συγκινήσεις και τη μανία μας για δύναμη. Τότε, μπορούμε πιο εύκολα να παραβλέψουμε την αδυναμία και τις αρνητικές πλευρές της προσωπικότητας του άλλου και να συγκεντρωθούμε στην ανάπτυξη, της εσωτερικής πνευματικής επαφής με τον σύντροφό μας. Για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει πρώτα, να αναπτύξουμε εσωτερική επαφή με τη δική μας πνευματική φύση. Για να μπορεί κάποιος να βλέπει τους άλλους σαν πνεύματα και όχι σαν σώματα, χρειάζεται, πρώτα, να βλέπει τον εαυτό του μ’ αυτόν τον τρόπο.
.
***Αποσπάσματα από το βιβλίο του Ρόμπερτ Νάτζεμυ -Στοχασμοί ζωής, ταξίδι στο φώς-

March 10, 2013

Δεν είναι φρόνιμο να ξυπνάμε μικρά παιδιά...


Ένα φρούτο για να γλυκάνει στη γεύση, πρέπει πρώτα να έχει ωριμάσει αρκετά. Έτσι και η ψυχή : για να αντιμετωπίσει τη σοφία με σοφία, πρέπει πρώτα να έχει φτάσει σε ένα ορισμένο στάδιο εξέλιξης. Η εξελιγμένη ψυχή δείχνει το άρωμά της με την ατμόσφαιρά της, το χρώμα της, την έκφραση του προσώπου της και τη γλυκύτητα της προσωπικότητάς της. Μοιάζει με ένα λουλούδι που σκορπίζει γύρω του το άρωμά του ή με ένα φρούτο που, όταν ωριμάσει, αλλάζει χρώμα και γλυκαίνει.


Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, γιατί αυτοί που έχουν ξυπνήσει δεν σηκώνουν και τους άλλους ανθρώπους του κόσμου από τον ύπνο της σύγχυσης. Η απάντηση είναι ότι δεν είναι φρόνιμο να ξυπνάμε μικρά παιδιά που ο ύπνος, από τον οποίο εξαρτάται η ανάπτυξή τους, είναι η μόνη τους ευτυχία. Αν έμεναν κάθε νύχτα ξύπνια ως αργά, θα αρρώσταιναν και, όταν μεγάλωναν, δεν θα ήταν τόσο χρήσιμοι στις υποθέσεις της ζωής. Η παιδική ηλικία χρειάζεται περισσότερο ύπνο και τα παιδιά οφείλουν να κοιμούνται.


Παρόμοια είναι και η φύση των ανώριμων ψυχών. Είναι παιδιά, όσο γερασμένο κι αν μοιάζει το σώμα τους. Οι προτιμήσεις τους, οι χαρές και οι τέρψεις τους είναι για ασήμαντα πράγματα στη ζωή. Μοιάζει σε αυτό με τη ζωή των παιδιών που περιστρέφεται γύρω από τα γλυκά και τα παιχνίδια. Επομένως, όσοι έχουν ξυπνήσει, βαδίζουν αργά και προσεκτικά από φόβο μήπως διαταράξουν με τα βήματά τους τον ύπνο όσων κοιμούνται. Ξυπνούν στο πέρασμά τους μόνο όσους βρίσκουν να στριφογυρίζουν στο κρεβάτι τους. Σε αυτούς οι ταξιδιώτες στον εσωτερικό δρόμο δίνουν σιωπηλά το χέρι. Αυτός είναι ο λόγος που ο εσωτερικός δρόμος αποκαλείται ατραπός του μυστικισμού. Δεν είναι από σκληρότητα που αυτοί που έχουν ξυπνήσει σηκώνουν μερικούς και αφήνουν τους πολλούς να κοιμούνται. Αντιθέτως, είναι η μεγάλη τους καλοσύνη που τους κάνει να αφήνουν όσους χρειάζονται ύπνο να κοιμηθούν.

Ιναγιάτ Χαν
«Ο Δρόμος της Φώτισης και η Εσωτερική Ζωή»

March 8, 2013

Michael Bormann - Go Going Gone

Μια φωνή και ένα τραγούδι που μου αρέσει ιδιαίτερα...
την καλημέρα μου!!



Something in your eyes is telling me
You're about to walk away
I keep hanging on relentlessly
Guess I'm never gonna change

You gotta dig a little deeper to see me
We can't run on a dream

You gotta want me when i want
You gotta need me when I need
You gotta trust me when I trust
Gotta know when it's real
Coz' love doesn't last that long
It's go, goin', gone...

Why is it always raining in this town?
An uptown spirit on a downtown train
I heard it on the streets you mess around
But you never hear me complain

You gotta love a little stronger to reach me
I'm not just flesh and blood

You gotta want me when i want
You gotta need me when I need
You gotta trust me when I trust
Gotta know when it's real
You goota fly the way I fly
You gotta feel what's on my mind
Love doesn't last that long
It's go, goin', gone....

You gotta dig a little deeper to see me
You can't just walk away



Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music