January 15, 2013

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Οταν   ενας  ανθρωπος   ανησυχει, η  απελπισια του  τον κανει  να προσκολλαται  σε οτιδηποτε   και απο την στιγμη που εχει  προσκολληθει   ειναι γραφτο  να εξαντληθει  η να εξαντλησει  οποιονδηποτε  η  οτιδηποτε  ειναι αυτο απο το οποιο  κρεμεται.  Απο την  αλλη, ενας πολεμιστης- κυνηγος  ξερει  οτι θα βρει θηραματα   στις παγιδες του   ξανα και ξανα, και γιαυτο   δεν  ανησυχει Η  ανησυχια  καθιστα καποιον διαθεσιμο, ασυναισθητα διαθεσιμο.


Ο πολεμιστης   κυνηγος   ερχεται σε προσωπικη επαφη με τον κοσμο του, κι ωστοσο  παραμενει  απροσιτοςγια αυτο τον κοσμο. Τον αγγιζει  ελαφρα, μενει εκει  για οσο  χρειαζεται  και  επειτα  απομακρυνεται γρηγορα, διχως να αφησει πισω του  ουτε  ιχνος.

Το να εισαι  πολεμιστης -κυνηγος δε σημαινει απλα να στηνεις παγιδες.  Ενας  πολεμιστης- κυνηγος δεν πιανει  το θηραμα του  επειδη  στηνει παγιδες  η επειδη  γνωριζει ολες  τις συνηθειες της  λειας του, αλλα  επειδη ο  ιδιος  δεν εχει  συνηθειες.  Αυτο  ειναι το πλεονεκτημα του.Δε  μοιαζει  καθολου με ζωα   που κυνηγα, τα οποια χαρακτηριζονται  απο συγκεκριμενες  συνηθειες  και  προβλεψιμες ιδιορρυθμιες. Ειναι  ελευθερος, ρευστος, απροβλεπτος.

Ο πολεμιστης πρεπει  να μαθει να κανει την καθε πραξη του να εχει σημασια, αφου προκειται  να μεινει σε αυτο  τον κοσμο μονο για λιγο- στην πραγματικοτητα παρα πολυ λιγο  για να βιωσει ολα τα θαυματα  του..

Οι  πραξεις  εχουν δυναμη. Ειδικα  οταν  ο πολεμιστης  δρα γνωριζοντας οτι οι πραξεις αυτες   ειναι  η τελευταια του  μαχη. Υπαρχει  μια παραξενη πληροτητα  στο να δρα κανεις  γνωριζοντας πως οτι κανει  μπορει να ειναι η τελευταια του πραξη πανω στη γη..

Ο πολεμιστης  πρεπει να εστιαζει την  προσοχη του στον κρικο που συνδεει  τον ιδιο με τον θανατο του. Χωρις  τυψεις, λυπη η ανησυχια, πρεπει να  εστιαζει την προσοχη του στο γεγονος οτι δεν εχει αρκετο χρονο  και ετσι  να αφηνει  τις πραξεις του  να ακολουθουν  αναλογη ροη. Πρεπει  να επιτρεπει  σε καθεμια απο τις  πραξεις του να ειναι η τελευταια του μαχη πανω στη γη.. Μονο  κατω απο αυτες  τις  προυποθεσεις   οι πραξεις του θα φερουν  μεσα τους  την εναρετη δυναμη  τους.
Αλλιως, για οσο ζει, θα ειναι οι πραξεις ενος ανοητου.

Ο  θανατος  μας περιμενει,  και αυτη η πραξη  που τελουμε τωρα μπορει να ειναι η τελευταια μας  μαχη πανω στη γη.  Την   ονομαζω  μαχη, γιατι ειναι ενας αγωνας. Οι περισσοτεροι ανθρωποι  ακολουθουν μια διαδοχη  πραξεων  χωρις  αγωνα η σκεψη.  Αντιθετα, ο  πολεμιστης  - κυνηγος  υπολογιζει καθετι που κανει. Και   εφοσον    διαθετει βαθεια γνωση του  θανατου του,  βαδιζει  με συνεση, λες  και καθε πραξη του  ειναι  η τελευταια του  μαχη.  Μονο  ενας  ανοητος θα αδυνατουσε να συλλαβει  το πλεονεκτημα του  πολεμιστη-κυνηγου  εναντι των συνανθρωπων του. Ο πολεμιστης  αντιμετωπιζει την τελευταια του μαχη  με το σεβασμο που της  αρμοζει. Ειναι φυσικο λοιπον, κανοντας  την  τελευταια  του πραξη πανω στη γη, να δωσει  τον καλυτερο του εαυτο.  Ειναι  πιο ευχαριστο  ετσι. Αμβλυνει το φοβο του..

Ο  πολεμιστης ειναι  ενας  αμεμπτος, αψογος  κυνηγος, ο οποιος  επιδιωκει τη δυναμη δε βρισκεται εκτος  εαυτου   ουτε εχει χασει τα λογικα του ουτε διαθετει  το χρονο  η τη  διαθεση να παραπλανησει  η να πει ψεματα στον εαυτο του η να κανει λανθασμενη κινηση.  Αυτο που διακυβευεται ειναι παρα πολυ υψηλο για να κανει κατι τετοιο. Αυτο που  διακυβευεται ειναι η μεθοδικα δομημενη  ζωη του, που του εχει παρει  τοσο καιρο  να ενδυναμωσει και να τελειοποιησει.
Δεν  προκειται  να την  πεταξει απο το  παραθυρο κανοντας  ανοητα κακη εκτιμηση  των  πραγματων,εκλαμβανοντας κατι  ως  κατι αλλο..


Αποσπασματα  απο το  Ταξιδι στο Ιξτλαν.
του  Καρλος    Καστανεντα.


Πηγή

Έρωτας

Είναι τα χείλη μου μια πεταλούδα
που ζυγιάζεται ανάλαφρα κι είναι ένα κόκκινο
λουλούδι στα χείλη σου που
σαλεύει ανεπαίσθητα.
...........Τα χέρια μου
πέφτουνε πίσω στις πλάτες σου σαν
καταρράχτες νερού. Τα δικά σου το ίδιο.

Καρφιτσωθήκαν θαρρείς στον αέρα
τα έντομα, μείναν ακίνητα.
Στεκόμαστε ασάλευτοι μέσα σ' ένα
όρθιο στεφάνι σιωπής. Το αγεράκι
που ως λίγο πιο πριν ακουγόταν, ξεψύχησε.
Στα μαλλιά του ένα αηδόνι προσμένει
να βγει το φεγγάρι.



Νικηφόρος Βρεττάκος

January 14, 2013

ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ ΜΑΚΗΣ LOVE SECRET

Καινούργια ημέρα νεα εβδομάδα 
Ελπίδα Φώς και Αγάπη...


January 13, 2013

La Belle Verte (THE GREEN BEAUTIFUL)

Μια γυναίκα από ένα υποτιθέμενο εξωγήινο πολιτισμό έρχεται στη Γη. Βλέπει με καινούργια, "αθώα" μάτια όλα αυτά τα οποία εμείς παίρνουμε ως δεδομένα στο πολιτικό, οικονομικό αλλά και ψυχολογικό! μας σύστημα, συγκρίνοντάς τα με τα ανάλογα δεδομένα του δικού της πολιτισμού - ο οποίος όμως δεν διέφερε κάποτε από τον δικό μας! Μαθαίνουμε πώς εκείνοι μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο και μαζί σοφότερο και πνευματικότερο πολιτισμό και παίρνουμε μια γεύση από την απλότητα και την ουσία ενός τέτοιου πολιτισμού.
Φινέτσα, χιούμορ και πολλά μηνύματα από ένα φιλμ που έχει την έμπνευση να κοιτάξει τη συνολικότερη εικόνα και να συστήσει μια αλλαγή ταυτόχρονα εκ των έξω και εκ των έσω. Απολαυστικό και διαχρονικά διδακτικό.


Ο Ιπποτικός Έρωτας

Ποθώ μιαν απόλυτα γυμνή προσέγγιση, Πυρήνα με Πυρήνα, πέρα από όλους τους φραγμούς της περιφερειακής ομοιογένειας και συγγένειας. Η ανάγκη αυτή έχει τη σφραγίδα του απόλυτου και είναι μια ωστική δύναμη μέσα μου που δεν μ'ψαφήνει να μείνω ικανοποιημένη με καμιάν ερωτική σχέση. Δεν θέλω μιαν αγάπη τυφλής προσκόλλησης και προβολών, αλλά έναν εντελώς διαφορετικό, βαθύ και προ-καθορισμένο συντονισμό ανάμεσα σε δυό ανθρώπους που να έχουν γεννηθεί ο ένας για τον άλλο, που να ταιριάζουν απόλυτα στο πιο βαθύ επίπεδο του Είναι τους. Είναι ένας βαθύς και απρόσωπος πόθος, που μόλις τώρα αρχίζει να μου γίνεται αμυδρά συνειδητός. Και αυτός ο πυρήνας, ακριβώς επειδή είναι πυρήνας, Κέντρο, είναι ο "Θεός" μέσα στον άνθρωπο. Επομένως, η φύση μου, η δομή μου, απαιτεί έρωτα, αγάπη και σεξ, που να πηγάζει από το Κέντρο της ύπαρξής μου, από τον "Θεό". Οι έρωτες και το σεξ που πηγάζουν από τα στρώματα που περιβάλλουν τον πυρήνα είναι βέβηλα σε σύγκριση. Υπάρχει λοιπόν το σεξ και ο έρωτας του ζώου, ένας έρωτας και ένα σεξ που στηρίζονται στην επιθυμία και στον φόβο, στη μοναξιά και στο κενό. Ύστερα, υπάρχει ο έρωτας και το σεξ του ανθρώπινου στοιχείου και τελικά ο έρωτας και το σεξ του Πυρήνα. .....
"Η αγωνία που οφείλεται στην εσωτερική μόνωση και την φλογερή επιθυμία να βρουν (οι άντρες) την Δέσποινα των Λογισμών τους είναι προνόμιο μιας ελάχιστης μειονότητας των ανθρώπων. Για να επιδιώκει κανείς κάτι, πρέπει τουλάχιστον να σκέπτεται. Και η σκέψη πρέπει κυριολεκτικά να κατατρώει την καρδιά του Ιππότη, για να τον εξωθεί σε επικίνδυνα πάντοτε κατορθώματα, προκειμένου να βρει το αντικείμενο των επιδιώξεών του" >
Ι.Γ.ιιι, 285-86



ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΖΑΚΑ

January 12, 2013

FAUN - ANDRO

« Η αφθονία καθορίζεται από αυτά που απολαμβάνουμε κι όχι από αυτά που έχουμε».
Σήμερα διάλεξα αυτα τα ξωτικα για να μας ομορφήνουν την ημέρα μας..
Την καλημέρα μου όμορφο Σαββατοκύριακο....

January 11, 2013

Ινδική παροιμία.

Κάθε πρωί που ξυπνάς, ρώτησε τον εαυτό σου:
Τί καλό εχω να κάνω σήμερα ;
Να θυμάσαι, οτι οταν ο ήλιος δύει, θα πάρει μαζί του κι ένα μέρος της ζωής σου.
- Ινδική παροιμία. -
Καλημέρα..!!

January 9, 2013

Rockανιζοντας

Ακόμη ενα ταξίδι με την εκπομπή Rockανίζοντας αυτή τη Πέμπτη στις 10 το βραδυ..Σας περιμένω στο Ράδιο Ταξιδευτές

Είσαι για ένα ταξίδι στ' ανοιχτά;
Είσαι για ένα ρίσκο;
Θέλω να μου υποσχεθείς
πως δε θα πάρεις
μετεωρολογικό δελτίο.

Πως δε θα χεις μαζί σου
προμήθειες και αποσκευές.
Πως δε θα γεμίσεις
το πλεούμενο με σωσίβια.
Θα δέσουμε την άγκυρά μας
στα φτερά των γλάρων.
Και θα ορίσουμε τιμονιέρη μας
το πιο τρελό δελφίνι.
Θα σου χαρίσω
όλο το γαλάζιο του πελάγου.
Όλο το χρυσάφι του ήλιου.
Όλο το ροζ του δειλινού.
Να χεις χρώματα πολλά
να βάφεις τους πόθους και τις σκέψεις σου.
Θα γεμίσω τ' αμπάρι μας με όνειρα.
Να χεις πολλά.
Να μη φοβάσαι πως θα σου τελειώσουν.
Αν έχει λιακάδα θα απλώσουμε
τα δίχτυα της ζωής μας στην κουβέρτα
και θα μπαλώσουμε τις τρύπες
που μας άνοιξαν τα σκυλόψαρα.
Αν έχει βροχή θα βγάλουμε τη ψυχή μας
στ΄ άλμπουρο να ξεπλυθεί.
Είσαι επιτέλους, για ένα ταξίδι στ ανοιχτά;
Για ένα ρίσκο;


Αλκυόνη Παπαδάκη - Ρίσκο

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music