June 16, 2012

Andre Matos - Time To be Free

Falling drops against the window
I took a while to feel awake
Moving clouds is this dream never end
Memories haunt me again
Hear a voice
It sounds like water
Visions make me slip away

All around,the forest growls

While the whispers fill my head
Falling down into a stream of ages
Visions make me slip away

That every day,

I realized the fire burning
Out,as far as I could see
I feel into a silent morning
It´s hard to tell,but I say:
Whatever it was,it makes me fear
Invisible for the rest
But I recall it all so clear

These times of joy,these times of wonder

Like a lost edge inside our dreams
It makes me wonder:
What is life,what does it mean?

Rise again,

For your fate will always follow you
No more cries,no hurt and pain
See the future like never before

Undress your sorrow

Leave the past all behind
Time to be free!

Falling drops against the window

I took a while to feel awake
Moving clouds is this dream never ends...

Sounds,they pierce through like an arrow

Hear my voice,it beats like rain
Memories,I´ll carry them away...

These times of joy,these time of wonder (...)


Time to be free,give me time to be free...

I need some time to be free
 

June 14, 2012

Καθολική Γνωριμία

Όταν σ’ αγγίζω ριγείς
- αυτή είναι η αλήθεια -
Κι όταν με πλησιάζεις αναστατώνομαι
- αυτή είναι μια ακόμα αλήθεια -

Όταν ανάβουμε το κερί στο τραπέζι όμως
και κουβεντιάζουμε με τις ώρες
… δεν είναι για να γνωριζόμαστε

Αυτό το κάνουμε
όταν μπαίνουμε ο ένας
μέσα στον άλλο. 


Κωνσταντίνος Κόλιος.

June 13, 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ LYNYRD SKYNYRD

ΑΦΙΕΡΩΜΑ LYNYRD SKYNYRD   ஜ۩۞۩ஜ▬Karma Web Radio▬ஜ۩۞۩ஜ http://karmawebradio.webnode.gr/
. Αυτή την Τετάρτη η εκπομπή Rock dreams στις 9 το βραδυ θα κάνει αφιέρωμα στους Lynyrd Skynyrd επ ευκαιρίας της συναυλιας που θα δώσουνε στην Αθηνα 18 Ιουνιου!!
Επιτέλους θα τους δούμε live και στην Αθήνα! Τους Lynyrd Skynyrd, το πιο δημοφιλές όνομα του south rock. Και θα ακούσουμε κι εμείς, ζωντανά, κομμάτια όπως τα Free Bird, Sweet Home Alabama και That Smell. Στις 18 Ioυνίου, στο Γήπεδο Baseball Ελληνικού.
Πέρα από τα κιθαριστικά riffs του αμερικάνικου νότου και τα «θανατηφόρα» τραγούδια, οι Lynyrd Skynyrd είναι ένα συγκρότημα με ασίγαστο πάθος, ένα συγκρότημα υπεύθυνο για τη διαιώνιση του μοναδικού Αμερικάνικου πνεύματος.
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 1977, το αεροσκάφος Convair 240 ναυλωμένο από το ροκ συγκρότημα Lynyrd Skynyrd, που πήγαιναν για ένα live show, έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη λίγο πριν ολοκληρώσει την πτήση του από το Greenville της Νότιας Καρολίνας προς το Baton Rouge της Λουϊζιάνα.
Ο βασικός τραγουδιστής Ronnie Van Zant, ο κιθαρίστας / τραγουδιστής Steve Gaines, η τραγουδίστρια Cassie Gaines (αδερφή του Steve), και το μέλος του προσωπικού Dean Kilpatrick, καθώς και ο πιλότος Walter McCreary και ο συγκυβερνήτης William Gray σκοτώθηκαν επιτόπου, ως αποτέλεσμα της συντριβής.
Οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ο κιθαρίστας Allen Collins υπέστη ράγισμα δύο σπονδύλων στο λαιμό του, ενώ τόσο ο Collins όσο και ο μπασίστας Leon Wilkeson παραλίγο να ακρωτηριαστούν στα χέρια, λόγω των τραυματισμών από την συντριβή. Ο Wilkeson υπέστη σοβαρά εσωτερικά τραύματα, καθώς του τρύπησε ο πνεύμονας, και έχασε τα περισσότερα από τα δόντια του. Ο κιθαρίστας Gary Rossington έσπασε τα δύο του χέρια του, το δεξί του πόδι και τη λεκάνη του, κατά τη συντριβή, καθώς μεγάλες πληγές στο στομάχι και το συκώτι του, και πήρε πολλούς μήνες για να αναρρώσει.
Η τραγουδίστρια Leslie Hawkins υπέστη διάσειση (που οδήγησε στην συνέχεια σε νευρολογικά προβλήματα), έσπασε το λαιμό της σε τρία μέρη και είχε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.
Η μύτη του κιμπορτίστα Billy Powell σχεδόν κόπηκε και ο ίδιος υπέστη σοβαρές τραύματα στο πρόσωπο (καθώς και βαθιά τραύματα στο δεξί του γόνατο).
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το το αυθεντικό εξώφυλλο του δίσκου "Street Survivors" παρουσιάζει τα μέλη του group στη μέση ενός δρόμου τυλιγμένα στις φλόγες.
Μετά το τραγικό συμβάν το αυθεντικό εξώφυλλο του LP αλλάζει, είναι πια χωρίς τις φλόγες, ενώ όσοι έχουν το αυθεντικό cover, μέσα στο ένθετο θα βρουν tour dates οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.

Ο Allen Collins πέθανε στις 23 Γενάρη του 1990 από χρόνια πνευμονία, μια επιπλοκή της παράλυσης.

Ο μπασίστας Leon Wilkeson βρέθηκε νεκρός στις 27 Ιουλίου, 2001 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ‘Ponte Vedra Beach’ της Φλόριντα. Ήταν 49 ετών. Η αιτία του θανάτου κρίθηκε ότι ήταν από φυσικά αίτια

Στις 29 Ιανουαρίου 2010, σε ηλικία 56 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο Billy Powell, το ένα από τα 2 εναπομείναντα μέλη της μπάντας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή.



Οι Lynyrd Skynyrd ξεκίνησαν από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα το 1964.

Το όνομά τους ήρθε το 1970, και είναι παράφραση ενός καθηγητή της γυμναστικής στο σχολείο ‘Robert E. Lee High School’, όπου ήταν μαθητής ο Ronnie Van Zant, τον Leonard Skinner, ο οποίος ήταν πασίγνωστος για αυστηρότητά του στα αγόρια που είχαν μακριά μαλλιά. Η μπάντα ονομάστηκε λοιπόν "Leonard Skinnerd" αλλά με τη νότια προφορά τους ακούστηκε ως Lynyrd Skynyrd Παρά το πείραγμα, το συγκρότημα είχε μια φιλική σχέση με τον Skinner στα επόμενα χρόνια, και μάλιστα τον κάλεσαν να ανοίξει μια συναυλία τους στο ‘Jacksonville Memorial Coliseum’! Ο Skinner πέθανε στις 21 Σεπτεμβρίου 20101, σε ηλικία 77 ετών.



Η μπάντα απέκτησε τεράστια φήμη στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, το 1973, και σύντομα γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση. Καθιερώθηκαν ως το κορυφαίο συγκρότημα του Southern rock, ενώ έπαιζαν και hard rock, boogie rock και blues-rock.



Η μπάντα ξανασυγκροτήθηκε το 1987 για ένα τουρ με το μικρότερο αδερφό του τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ τον Johnny ως frontman. Οι Lynyrd Skynyrd συνεχίζουν να περιοδεύουν. Από τα αρχικά μέλη της, πλέον μόνο ο Gary Rossington έχει απομείνει.

Mετά τους πρόσφατους θανάτους των Powell και Evans, «πολλοί θα περίμεναν προφανώς να πούμε ως εδώ αρκετά τράβηξε..», παραδέχεται ο Medlocke. Με έναν κατάλογο που ξεπερνάει τα 60 άλμπουμ και πωλήσεις που φτάνουν τα 30 εκατομμύρια, οι Lynyrd Skynyrd παραμένουν ένα cultural icon που γνωρίζει απήχηση σε όλες τις γενιές. Το καινούργιο τους άλμπουμ God & Guns έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα. «Θέλαμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι ακόμα κρύβουμε άσσους κάτω από το μανίκι» λέει το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας τους Gary Rossington.



Τα δάκρυα έλαβαν τέλος και τώρα.. it's time to rock! «Είμαι τόσο χαρούμενος που επιτέλους σηκωθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να παίζουμε» συμπληρώνει ο Medlocke. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Billy και ο Ean μας βλέπουν από ψηλά με τεράστια χαμόγελα!».

Οι Skynyrd κρατούν τα στάνταρτς ψηλά. Στα live και στα τραγούδια τους. «Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν πως βγήκαμε περιοδεία επειδή χρειαζόμαστε τα χρήματα. Η πραγματικότητα είναι πως εμείς απλώς αγαπούμε τη μουσική, είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα χρήματα. Ζούμε για να ανεβαίνουμε στη σκηνή και να παίζουμε ζωντανά. Και να βλέπουμε στα μάτια των ανθρώπων, πόσο αγαπούν αυτή τη μουσική».



Στις 18 Ιουνίου εμείς θα είμαστε στο Ελληνικό, στο γήπεδο Baseball για να διαπιστώσουμε πώς οι Lynyrd Skynyrd συνεχίζουν να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του αμερικάνικου νότου. Και παίζουν αυθεντικό southern rock. Οι περισσότεροι από εμάς για πρώτη φορά θα τραγουδήσουμε μαζί στίχους που σημάδεψαν και το δικό μας παρελθόν..Sweet home Alabama, Where the skies are so blue, Sweet home Alabama, Lord, I'm coming home to you..



Lynyrd Skynyrd full band:

Gary Rossington- Guitar Johnny Van Zant- Vocals Rickey Medlocke- Guitar Mark "Sparky" Matejka- Guitar Michael Cartellone- Drums Robert Kearns - Bass Peter “Keys” Pisarczyk - Keyboards Honkettes: Dale Krantz Rossington- Backing Vocals Carol Chase- Backing Vocals

Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music