July 21, 2008

Jimi Hendrix


The Fender Stratocaster that Jimi Hendrix famously burned at London’s Astoria in 1967 is set to go under the hammer at an auction on September 4.

The guitar, which is thought to be the first that Hendrix burned live and was found last year at bass player Noel Redding’s house, is expected to fetch £500,000 ($1 million).

Hendrix incinerated his guitar on two other occasions: at Monterey in June, 1967 and again at Miami Pop in May of the following year, but the Astoria Fender is the only one to have survived.

The auction is scheduled to take place at the Idea Generation Gallery with several other rock rarities up for grabs. A book of Jim Morrison’s poetry and lyrical musings from 1971 is expected to go for £100,000, while late Led Zeppelin drummer John Bonham's five-piece Ludwig kit is expected to fly out the door for £20,000.

http://www.mojo4music.com/blog/2008/07/news_digest_wednesday_july_16.html

Mission Metallica: Κάντε pre-order του νέου τους άλμπουμ!


Οι Metallica με αφορμή το νέο τους άλμπουμ 'Death Magnetic' που κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο οργάνωσαν το Mission Metallica. Πρόκειται για ένα site στο οποίο οι οπαδοί του group έχουν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν το νέο album των Metallica σε διαφορετικές μορφές (cd, digital download, βινύλιο κλπ.). Ταυτόχρονα με την προπαραγγελία μπορούν να αποκτήσουν bonus υλικό, είτε δωρεάν είτε μέσω του Metallica Platinum (ένα αποκλειστικό service μέσω του οποίου με ένα μικρό αντίτιμο αποκτάς πρόσβαση σε μοναδικό υλικό των Metallica καθώς και τη δυνατότητα να κατεβάσεις νωρίτερα ολόκληρο το νέο album των Metallica την ημέρα κυκλοφορίας του από τις 00:00 μ.μ).

Γίνετε μέλη στο Mission Metallica κάνοντας κλικ στο http://www.missionmetallica.com/ και αποκτώντας username και κωδικό.

Scars On Brοadway: το project γκρουπ που ξεπήδησε από τους System Of A Down. Tέλος του μήνα κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ.


Οι Scars on Broadway είναι ένα project group από 2 μέλη των System of a Down. Πιο συγκεκριμένα ο Daron Malakian (vocals/guitar) και ο John Dolmayan (drums) μαζί με τους Franky Perez (guitar/backing vocals), Danny Shamoun (keyboards/percussion), και Dominic Cifarelli (bass) αποτελούν τους Scars On Broadway. O Daron Malakian είχε αναγγείλει από καιρό την ιδέα ενός project αφού είχε αρκετό υλικό στην άκρη και ήταν έτοιμος να το κυκλοφορήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Daron δεν είναι το πρώτο μέλος των System of a Down που κυκλοφορεί album αφού έχει προηγηθεί το solo album του τραγουδιστή Serj Tankian.

Οι Scars on Broadway ήδη έχουν παίξει support με τους Metallica και αναμένεται να συνεχίσουν συναυλιακά σε όλα τα μεγάλα festival του καλοκαιρι

Το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφορεί από την Universal Music Greece στις 28 Ιουλίου

http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=12868




Οι Police κυκλοφορούν live cd/dvd από την παγκόσμια reunion περιοδεία τους που πλησιάζει στο τέλος της.


Η παγκόσμια reunion περιοδεία των Police oλοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου με την εμφάνισή τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, όπως ανακοινώθηκε, θα κυκλοφορήσουν ένα live cd/dvd με την εμφάνισή τους τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. "Η εμφάνισή μας εκεί ήταν από τις καλύτερες που κάναμε... αυτοί οι Αργεντίνοι ξέρουν και κάνουν φασαρία!" είπε σχετικά ο Stewart Copeland, ντράμερ των Police.

Το dvd περιλαμβάνει κι ένα ντοκιμαντέρ για την περιοδεία με τίτλο 'Better Than Therapy'.

Roxanne - The Police
http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=12870

Motley Crue - Saints Of Los Angeles

Bret Michaels - Go That Far

Steven Adler arrested, makes bail, and released


According to The Los Angeles County Sheriff’s Department, former Guns N Roses drummer Steven Adler was released from police custody at 5:28 p.m. PST today after making bail in connection with his arrest early this morning in Hollywood for possession of narcotics, being under the influence and an outstanding warrant.

Los Angeles police spokesman Richard French told the Associated Press that the 43-year-old Adler was arrested around 4 a.m. Friday by officers called to a home where a man reportedly was creating a disturbance and refusing to leave.

The warrant stems from a 2005 case where Adler was charged for being under the influence of a controlled substance and driving on a suspended license. He then sealed his fate by missing a court date in April of 2006.

Bail was set at $45,000.

UnSun


Click here to listen to Unsun, featuring vocalist Aya (pictured above). They just signed a deal with Century Media Records.

Έρχεται και κανάλι blog

Διαβάστε το-Αυτός είναι ο πατέρας του "αιώνα"


"Ο Dick Hoyt είναι ένας συνταξιούχος του Αμερικανικού στρατού, ζει στην πόλη Holland της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και είναι σήμερα 68 ετών. Πριν από 46 χρόνια η σύζυγός του Judy έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι που το ονόμασαν Rick.Η γέννα ήταν δύσκολη καθώς ο ομφάλιος λώρος είχε μπλεχτεί γύρω από το λαιμό του εμβρύου σταματώντας την αιμάτωση του εγκεφάλου τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της ζωής του.

Τελικά o Rick έζησε αλλά όπως είπαν αργότερα οι γιατροί στους γονείς του δεν θα μπορούσε ποτέ ούτε να περπατήσει, ούτε να μιλήσει.Η ολιγόλεπτη αυτή στέρηση του οξυγόνου κατέστρεψε το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση των άκρων και της ομιλίας.

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ελέγχει τις κινήσεις του κεφαλιού…

Οι γιατροί τους πρότειναν να βάλουν το Rick σε ένα ειδικό ιατρικό κέντρο για παιδιά με τέτοια προβλήματα όπου θα τύχει της καλύτερης δυνατής φροντίδας. Τότε ο Rick ήταν 9 μηνών.

Οι Hoyt ήταν κατηγορηματικοί. Τα ματάκια του Rick ακολουθούσαν τις κινήσεις τους μέσα στο δωμάτιο. Δεν μπορούσαν να αποδεχθούν ότι το παιδί τους θα...
έμενε για πάντα “φυτό”.
Πήραν την απόφαση να μεγαλώσουν τον Rick μαζί με τ’ αδέλφια του σαν ένα φυσιολογικό παιδί.

Όταν ο Rick ήταν 11 ετών τον πήγαν στο Πολυτεχνείο του Tufts University στη Βοστόνη και ζήτησαν από τους μηχανικούς μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουν το παιδί να επικοινωνεί.

Μόλις ο επικεφαλής καθηγητής είδε το παιδί, τους είπε: “Αδύνατον. Ο εγκέφαλος ενός τέτοιου παιδιού δεν μπορεί να δεχθεί τίποτε!”

“Σας παρακαλώ, μιλήστε του.” Είπε ο Dick. “Πείτε του κάτι. Πείτε του ένα αστείο!”

Ο καθηγητής είπε στον Rick ένα ανέκδοτο και ο Rick γέλασε.

Λίγους μήνες αργότερα οι μηχανικοί του Tufts έφτιαξαν ένα σύστημα με το οποίο ο Rick με διάφορες κινήσεις του κεφαλιού μετακινούσε ένα κέρσορα, επιλέγοντας γράμματα και σχημάτιζε λέξεις στην οθόνη ενός υπολογιστή.
Αυτό ήταν! Το παιδί άρχισε να επικοινωνεί.. Η πρώτη φράση που έγραψε στον υπολογιστή ήταν: “GO BRUINS”. Είναι μια έκφραση των Αμερικανών για να ενθαρρύνουν την ομάδα τους. Bruins είναι η ομάδα χόκεϊ της Βοστόνης. Έτσι το παιδί έδειξε μια σαφή προτίμηση προς τον αθλητισμό.

Αργότερα πήγε στο σχολείο. Όταν ήταν 15 ετών ένας συμμαθητής του τραυματίστηκε σε τροχαίο και το σχολείο οργάνωσε έναν αγώνα δρόμου 8 χιλιομέτρων προς τιμήν του.
Όταν ο Rick γύρισε στο σπίτι είπε στον πατέρα του: “Μπαμπά θέλω να τρέξουμε για τον Στιβ”.

Ο Dick σάστισε Πως ένα “γουρουνόπουλο”, όπως συνήθιζε να λέει για τον εαυτό του, που δεν έτρεξε ποτέ πάνω από ένα χιλιόμετρο συνεχόμενο, θα έσπρωχνε ένα αναπηρικό καροτσάκι για 8 χιλιόμετρα ;
Το δοκίμασε. Και τα κατάφεραν. Μετά ο Dick ήταν “παράλυτος” για δυο βδομάδες.

Ο Rick είπε στον πατέρα του: “Μπαμπά, όταν τρέχαμε, ένοιωθα ότι δεν είμαι πια παράλυτος. Ένοιωθα να τρέχω κι εγώ μαζί σου! ”
Αυτή η μέρα άλλαξε την ζωή των Hoyt για πάντα.
Ο Dick δάκρυσε. Αποφάσισε να τρέχει μαζί με το γιο του όσο πιο συχνά μπορούσε.
¶ρχισαν εντατική προπόνηση και 2 χρόνια αργότερα ήταν έτοιμοι για το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Τον Μαραθώνιο της Βοστόνης του 1979.
Δεν κατάφεραν να πάρουν επίσημη συμμετοχή αλλά έτρεξαν και τερμάτισαν!

Τα επόμενα χρόνια πήραν και επίσημη συμμετοχή.

Η επόμενη πρόκληση ήταν το τρίαθλο. Ένα αγώνισμα συνδυασμός από τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμπι. Οι Ολυμπιακές αποστάσεις για το τρίαθλο είναι: τρέξιμο 10 χλμ. , ποδηλασία 40χλμ. και κολύμπι 1.5 χλμ. Ο Dick αποφάσισε να το δοκιμάσει κι αυτό. Και τα κατάφερε. Και όσο ο Dick ανέβαζε τον πήχη και δοκίμαζε πιο δύσκολες διοργανώσεις, τόσο ο Rick ένιωθε λιγότερο την τετραπληγία του. Γίνονται πολλές διοργανώσεις τρίαθλου ανά τον κόσμο σε διάφορες αποστάσεις. Η κορυφαία όμως δοκιμασία για υπεραθλητές ψυχής είναι το λεγόμενο Ironman τρίαθλο που διεξάγεται στη Χαβάη. 3,8 χλμ. κολύμπι, Μαραθώνιος (42.195μ. τρέξιμο) και 180 χλμ. ποδηλασία! Μια δοκιμασία 15 ωρών για σώμα και ψυχή γι αυτούς που αποδεικνύουν ότι η θέληση μπορεί να νικήσει την σωματική εξάντληση.


Ο Dick το επιχείρησε 6 φορές. Και τερμάτισε και τις 6! Μεταφέροντας πάντα τον γιο του, Rick.
Κολύμπησε 3,8 χλμ. σέρνοντας μια φουσκωτή βάρκα μέσα στην οποία ήταν ο Rick, έτρεξε 42 χλμ. σπρώχνοντας το αναπηρικό καροτσάκι του Rick και ποδηλατούσε για 180 χλμ. κουβαλώντας και τον Rick. Κάτι που πολλοί αθλητές δεν καταφέρνουν ούτε μόνοι τους.

Από το 1979 που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ο Dick και ο Rick Hoyt (Team Hoyt) συμμετείχαν σε 958 αθλητικά γεγονότα μεταξύ των οποίων 224 τρίαθλον, 6 Ironman τρίαθλον, 65 Μαραθώνιους, τους 25 στη Βοστόνη και 20 δίαθλα με ένα απ’ αυτά το1992, να διασχίζουν τις Ην. Πολιτείες από Βορρά προς Νότο τρέχοντας και ποδηλατόντας για 45 μέρες καλύπτοντας 5.976 χλμ!

Πέρυσι σε ηλικία 67 ετών ο Dick και 45 ο Rick τερμάτισαν για 25η φορά στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, στην 5.083η θέση μεταξύ 10.000 αθλητών.
Το 1992 τερμάτισαν με χρόνο 2 ώρες και 40 λεπτά, 35 λεπτά πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ.
Τότε κάποιοι παρότρυναν τον Dick να τρέξει μόνος του μια και ήταν σίγουρο ότι θα κατέγραφε χρόνο μέσα στους καλύτερους του κόσμου.
Η απάντηση του Dick ήταν άμεση και μονολεκτική. ΟΧΙ. Τρέχω για να αισθάνεται καλύτερα ο γιος μου και όχι για το ρεκόρ.
Ο Rick κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο πανεπιστήμιο και όταν αποφοίτησε δέχθηκε την πρόταση του πανεπιστημίου για να εργαστεί στις υπηρεσίες του, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Ο Dick ανακηρύχθηκε ο ΠΑΤΕΡΑΣ του αιώνα και συνεχίζει να λαμβάνει μέρος σε μαραθώνιους και τρίαθλα όποτε οι υποχρεώσεις του Rick το επιτρέπουν.
Πρόσφατα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη των Hoyt ρώτησαν τον Rick, μετά απ’ όλα αυτά τι δώρο θα ήθελε να κάνει στον πατέρα του. Ο Rick έγραψε στον υπολογιστή:

“Θα ήθελα, έστω και για μία φορά, να καθίσει ο πατέρας μου στο καροτσάκι και να τον σπρώχνω εγώ.”
http://www.epikairo.gr/?p=2059

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


BAPTiZED BY FiRE

Δυναμίτης τσεκαρετε τους

http://www.baptizedbyfire.com/
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=74645429

Δισκογραφικά

Νέα εποχή, νέος τρόπος προσέγγισης του κοινού. Έτσι, η είδηση που ενδιαφέρει είναι η λίστα με τα τραγούδια που θα ακούγονται στα καινούργιο video-games, γιατί πολύ απλά το κοινό αγοράζει video games σε αντίθεση με την μουσική. Οπότε, ακόμα και μπάντες όπως οι Franz Ferdinand (!) κυκλοφορούν νέα κομμάτια (Lucid Dreams) μέσα από παιχνίδια όπως το επερχόμενο Madden 09. Περισσότερα εδώ

The Dark Knight

O Dark Knight (2008) είναι η μεγαλύτερη ταινία του καλοκαιριού, η μεγαλύτερη κομικοταινία ποτέ, και αυτό δε ξεκινάει να τον περιγράφει. Ούτε φυσικά ο IMAX πρόλογος, που θα πρέπει να τον δεις σε μεγάλη οθόνη (ή IMAX ακόμα καλύτερα υποθέτω) και αίθουσα όπου θα σου παίρνει τα αυτιά η απόλυτη ησυχία του DTS, για να τον εκτιμήσεις. Το μεγάλο ζήτημα πια είναι αν είναι αριστούργημα ή "μόνο" πλησιάζει, αν θα κάνει ρεκόρ ανοίγματος ή "μόνο" $130Μ, αν θα μείνει καμιά θέση κενή στη διάρκεια όλης τη βδομάδας στις προβολές στην Αμερική ή θα βάλουν όλα τα θέατρα και επιπλέον στις 6 το πρωί, αν θα φτάσει μόνο ο Heath Ledger στα Oscar®, αν θα βρεθούν 2-3 κριτικοί σε όλο τον πλανήτη να προσπαθήσουν να φτιάξουν όνομα σε στιλ The Assassination of the Dark Knight by the Coward David Edelstein. Το σίγουρο είναι ότι σκηνές που οποιοσδήποτε άλλος μεγα-φιλόδοξος θα τις είχε για τις καθηλωτικές του, ο Σκοτεινός Ιππότης τις έχει για να μπορείς να πας για κατούρημα. Επειδή αποκλείεται να κρατηθείς.

Από το mftm, όπου μπορείτε να δείτε και το super No Limits Prologue της ταινίας

Έρικ Μίκλαντ: Η επιστροφή


«Δεν ξέρω πότε θα είμαι έτοιμος για να παίξω καλά, αλλά γούσταρα να ξαναπαίξω μπάλα. Δεν γαμιέται, καιρός ήταν να γυρίσω!»Το ποδόσφαιρο είναι πάθος και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορείς να το ...κόψεις εύκολα… Έτσι και ο Έρικ Μίκλαντ, ετών 37 πλέον, το πήρε απόφαση και έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους επιστρέφει στην ενεργό δράση, έτοιμος να εντυπωσιάσει και να αγαπηθεί τόσο για τις ικανότητες, όσο και για το ξεχωριστό του στυλ.Περισσότερα εδώ

July 18, 2008

LAND OF TALES

These guys are one of the newest bands from Finland. They sound awesome







http://www.myspace.com/landoftales

July 15, 2008

Jesse James Dupree



Jazz Music

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Music